Şiddeti önlemek için İstanbul sözleşmesine ihtiyacımız var

Tekirdağ Barosu son dönemde ülkemizde ve Tekirdağ'da artan kadın cinayetlerinin ardından Çerkezköy, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara'da eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Çe

Çerkezköy 19.10.2021 16:58:00 0
Şiddeti önlemek için İstanbul sözleşmesine ihtiyacımız var

Çerkezköy Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy Baro Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur ve avukatlar katıldı.

 

TEKİRDAĞ’DA DÖRT KADIN İKİ HAFTADA ÖLDÜRÜLDÜ

 

Tekirdağ Barosu adına Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Aycan Bülbül konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’de 2021 yılında 283 kadının öldürüldüğünü ve bu cinayetlerden dördünün geçtiğimiz son iki hafta içinde Tekirdağ’da gerçekleştirildiğini ifade eden Bülbül, “ Aramızdan ayrılan kadınlarımızın isimleri Ayad Atsız, Nazlı Koldaguç, Ayşe Aksu, Senem Barik’tir. Aldığımız her cinayet haberiyle birlikte daha üzgün, faillere ve sisteme karşı çok daha öfkeli ve verdiğimiz mücadele için daha azimli hale geliyoruz” diye konuştu.

 

BU SÜRECİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Bülbül, “ Ne yazık ki eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün bu haberleri duymaya devam edeceğiz. Bu haberleri bir daha duymamak ve kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gereken ise belli: harekete geçmek. Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için ise İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var.  Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir gelecek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10