Kapaklı'da muhtarlar günü kutlandı

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da 19 Ekim Muhtarlar günü törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından törende konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz,

Kapaklı 19.10.2021 17:29:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye meydanında Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

 

 

DEVLET NEZDİNDE HALKI TEMSİL EDEN KİŞİLERİZ

 

Cumhuriyet Mahalle muhtarı Seçkin Dilsiz, Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çetin, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Törende konuşan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, “ İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı Arşivinde 2.Mahmud döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim Gününün muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Muhtarlar mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören halk nezdinde devleti, devlet nezdinde halkı temsil eden kişileriz” dedi.

 

MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

 

Dilsiz,  “Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtardır. Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘ Demokrasinin temel taşı muhtarlardır’ Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlara huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi demokrasinin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetin en üst seviyede taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da Şehit olan Acıbadem Mahallesi muhtarımız Mete Sertbaş’a ve tüm Şehitlerimize, güzel ülkemizin 4 bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet Gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

 

BÜYÜK GAYRET VE ÇABA SARF ETMEKTEDİRLER

 

Yoğun göç alan Kapaklı’nın hızla nüfusunun arttığını kaydeden Dilsiz, “ Nüfusu 130 bine dayanan ilçemizde 14 muhtarlık bulunmaktadır. Tüm muhtarlarımız vatandaşlarımızın işlerini hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret ve çaba sarf etmektedirler. Tüm muhtar arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Kaymamamız Bayram Sağır’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyor,  Başta siz Kapaklı ilçe muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum.” diye konuştu. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10