Çetintaş: Sen plansız çalışmana, şuursuz açıklama diyorsun

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü kutladı

Çerkezköy 22.10.2021 17:49:00 0
Çetintaş: Sen plansız çalışmana, şuursuz açıklama diyorsun

 

Önceki gün gerçekleşen ziyarette konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü kutladı. Çetintaş, “ 1 Ekim 1860 tarihinde çıkartılan Tercüman-ı Ahval ilk özel gazetenin yıldönümü nedeniyle her yıl ülkemizde Dünya Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. İlçemizin dört bir yanında gelişmeleri tarafsız ve doğru haber kaynaklarına dayandırarak vatandaşlarımıza aktarma konusunda büyük bir özveri ile çalışan gazetecilerin yapmış oldukları vazife çok kutsal. Bu kutsal mesleği yerine getiren gazetecilerimizin fedakarlıkları da takdir-e şayan. Ülke demokrasimizin kesintiye uğratıldığı dönemlerde medyamız, vesayet aygıtı olarak kullanılıyor; vatandaşlarımız doğru haber kaynağından uzak tutularak algı operasyonları gerçekleştiriliyordu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türk medyası daha demokratik ve daha özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşmuştur. Artık medyamız daha özgür ve daha modern tekniklerle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti hızlı bir şekilde vermektedir. Medyamızın özgür olması demokrasinin de vazgeçilmez ilkelerinden olmakla birlikte rahatça görevini ifa edebilmelerinin önlerindeki engel bir bir kaldırılmıştır. Pandeminin dolaylı olarak en çok etkilediği sektörlerden biri de basın olmuştur. Fakat başkanlık sistemi ile birlikte kurulan İletişim Başkanlığı gazetecilerimizin sorunlarını gözardı etmemiş ve gerekli destekler her zaman verilmiş, işlerinde kolaylık sağlanmıştır. Türk medyasının daha güçlü ve özgürlükçü yapıya kavuşması için çalışmalar da hız kesmeden devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımıza hızlı ve doğru haber iletmeyi ilke edinerek çalışmalarını sürdüren yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ’21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, vefat eden emektar gazetecilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

BUNU VATANDAŞ SÖYLÜYOR

 

Çerkezköy’de devam eden tam otomatik yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesi projesi ile ilgili konuşan Çetintaş, ” Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 6 aydır uğramadığı esnafa gitsin ve bir halini hatrını sorsun. Ben meydandan altıyol kavşağına kadar esnafı gezdim. 50’ye yakın esnafı da gezdim. Kendileri bana ‘4 aydır böyle duruyor’ diyorlar.  Örnek sokak yaptıkları Butçular sokağı sürekli söylüyoruz. Kazdılar bugün de asfaltlamışlar. Önce esnafa geleceksin, “ Kardeşim biz burada çalışma yapacağız. Biraz zahmetli olacak. Özür dileriz, kusura bakmayın’ deyiniz.  Butçular Sokağı ne zaman yaptın? 2018-2019 seçimden önce. Şimdi vatandaş diyor ki, ben gittim burada sorunumu TESKİ’ ye bildiriyorum TESKİ diyor ki ‘Büyükşehir’e git’, Büyükşehirden de cevap alamıyorum ‘İlçe belediyeye git’ deniyor. İlçe Belediye’de diyor ki ‘bize ne, proje Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’ye ait’ diyor. Bunu vatandaş söylüyor ben söylemiyorum” dedi.

 

NE KADAR BORÇLARI VAR

 

Çetintaş, “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bunlara’ şuursuz açıklama’ diyorsa vatandaş şuursuz açıklama yapıyor demiş oluyor. Ben vatandaşın ağzından konuşuyorum. Sen şuursuz çalışmana, şuursuz açıklama diyorsun. İller Bankası’ndan 2017 yılından bu yana talepleri var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ a soruyorum, İller Bankasından altyapıyla ilgili talepleri nelerdir? Kaç para kredi talebinde bulunmuşlar? TESKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar borcu olduğunu açıklasın’ diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10