Vali Yıldırım: Eğitim her şeyden önemli

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı-Lila Grup İş Birliği ve Öğücü ailesi tarafından Çorlu'ya kazandırılan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından 20 Kasım 2018 tarihinde

Tekirdağ 27.10.2021 16:30:00 0
Vali Yıldırım: Eğitim her şeyden önemli

Törene; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alpay Türkkan, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşcı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, LilaGroup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, LilaGroup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmalarıyla devam etti.

 

 

 

“EN ÖNEMLİ VE BİRİNCİ GÖREVİMİZ MİLLİ EĞİTİM İŞLERİDİR”

 

Sarıkurt’un ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alpay Türkkan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; ‘En önemli ve birinci görevimiz Milli Eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur’ demiştir. Eğitim bir sistem ve toplumsal bir olgudur. Bu olguyu sistem haline dönüştüren ve dönüştürenler doğru bir şekilde analiz edenlerdir. Eğitim, kültür, din ve ekonomik hayat dahil toplum hayatını şekillendirir ve bütünleştirir. Topyekun bir kalkınma için en önemli yatırım eğitimdir” ifadelerini kullandı.

 

“BU TÜR YATIRIMLAR ÇOK KIYMETLİDİR”

 

“Bugünümüzün çocukları biliyoruz ki geleceğimizin öğretmenleri hukukçuları ve yöneticileridir” diyen Türkkan, “Bizim görevimiz devraldığımız emaneti en güzel hali ile devretmektir. Bakanlığımız çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için üst düzey çaba göstermektedir. Hayırsever vatandaşlarımız ve Sivil toplum kuruşlarımız tarafından gerçekleştirilen bu tür yatırımlar çok kıymetlidir” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİMİ EN YÜKSEK SEVİYEDE TUTMAMIZ GEREKİYOR”

 

Türkkan’ın ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Günümüzde eğitim her şeyden önemli, her şeyin başı. Eğitim dünyasında biz de varız diyebilmek için eğitimi en yüksek seviyede tutmamız gerekiyor. Devlet olarak pek çok şey yapıyoruz. Okullar yapıyoruz öğretmenler atıyoruz, okulların donanımlarını temin ediyoruz ama bununla birlikte diğer yandan vakıflarımız derneklerimiz iş adamlarımız, ailelerimiz bu konuda kendilerini sorumlu görüp destek veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMLER OKUL ZAMANLARI DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Proje hakkında bilgi veren yetkililerde, “Öğrencilerin okul zamanları dışında "Çorlu Aysel Öğücü-Lila Öğrenim Birimi”nde düşler atölyesi, algo dijital kodlama, fen, matematik, İngilizce, allianz motto hareket, okuyorum oynuyorum ve drama etkinliklerinde bulunacaklardır” dedi. Konuşmaların ardından hediye taktimi yapılarak, kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Ardından Vali Yıldırım, protokol üyeleri, hayırsever Murat Öğücü tarafından öğrenim birimi gezildi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10