Akay: İki büyük caddemizi modern görünüme kavuşturacağız

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında çalışmaların belirlenen plan dahilinde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Tüm bu çalışmaların sonun

Çerkezköy 27.10.2021 17:18:00 0
Akay: İki büyük caddemizi modern görünüme kavuşturacağız

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) iş birliği ile başlatılan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması 1. etap çalışmaları devam ediyor.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA GEÇİLDİ

 

Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattını yenilediklerini kaydeden Başkan Akay, “Bununla birlikte 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştiriyoruz. Yağmursuyu ve kanalizasyon imalatları tamamlandı. Bu bölgede bulunan abonelere yeni içme suyu hattından su verilmeye başlandı. 1’inci etap altyapı çalışmaları tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarına geçildi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“ALTYAPI HATLARININ ÇAPLARI 2-3 KATINA ÇIKARTILIYOR”

 

Mevcut altyapı hatlarının ortalama 30-40 yıllık altyapılar olduğuna da değine Akay, “Mevcut, ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş altyapı, son teknoloji hatlarla değiştiriliyor. Hatlarımızın çaplarını 2-3 katına çıkarıyoruz. Asbest içme suyu hattı da daha sağlıklı ve dayanıklı olan son teknoloji duktil borularla yenileniyor” dedi.

 

“10 SOKAKTA HAFRİYAT VE BETONARME İMALAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

 

Atatürk Caddesi’ne bağlı 10 sokakta devam eden hafriyat çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Caddenin Altıyol Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan kısmında yol ve kaldırım beton imalatları tamamlandı. Caddeye bağlı 10 sokakta hafriyat ve betonarme imalat çalışmaları sürüyor. Ekiplerimiz bir yandan da Atatürk Caddesi doğal taş kaldırım döşeme çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu. Başkanımız Akay, “Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

“TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı projesini hakkında da açıklamalar yapan Akay, “290 araç kapasiteli yeraltı otoparkı yapım çalışmaları için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yakın zamanda fore kazık imalatının yapılmasının ardından hafriyat çalışmalarına başlanacak. Büyükşehir Belediyesi daha sonra yeni Kent Meydanı yapım çalışmalarına başlayacak” dedi.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

 

Altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Akay, “Atatürk ve Öztrak Caddelerimizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmaların sonunda Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10