Çerkezköy'de gıda denetim seferberliği

81 ilde yürütülen eş zamanlı gıda denetim seferberliği kapsamında Çerkezköy'de de gıda denetimi yapıldı. 25-28 Ekim tarihlerinde gıda üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerl

Çerkezköy 28.10.2021 19:33:00 0
Çerkezköy

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği kapsamında Tekirdağ’da da gıda üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerleri denetlendi.

 

AYKIRI HAREKET EDEN İŞLETMELER HAKKINDA İŞLEM  YAPILDI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları gereği rutin olarak devam eden gıda işletmelerine yönelik denetimlere ilaveten eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen Gıda Denetim Seferberliği kapsamında Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 25-28 Ekim tarihlerinde gıda üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerleri denetlendi. Teknik ve hijyen şartları açısından halkın güvenilir gıdaya ulaşımının temini amacıyla düzenlenen denetimlere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner ve Gıda Kontrol Görevlileri katılırken, denetimlerde Türk Gıda Kodeksi Mevzuatlarına aykırı hareket edildiği tespit edilen işletmelere yasal işlem yapıldı.

 

“EN İYİ DENETÇİ, TÜKETİCİLERİMİZİN KENDİSİDİR”

 

Yine 81 ildeki eş zamanlı su ürünleri denetim seferberliği kapsamında Çerkezköy’de bulunan balıkçılık perakende satış yerlerinin denetlendiğini ifade eden yetkililer, “En iyi denetçi tüketicilerimizin kendisidir. Tüketicilerimizin bize ulaşılabileceği ALO 174 Gıda hattından ihbarlarını iletebilirler” dedi.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10