Cumhuriyet 98 yaşında

Ülkemizin kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''En büyük eserim'' dediği ve Türk Milleti'nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olarak tanım

Çerkezköy 28.10.2021 20:27:00 0
Cumhuriyet 98 yaşında

Cumhuriyetimizin 98’nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de etkinliklerle kutlanırken, Çerkezköy’de Cumhuriyet Bayramı ile Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla iki coşku bir arada yaşanıyor.

 

YOĞUN KATILIM

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine armağan ettiği Cumhuriyetin, 98’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla dün saat 13.00’da Çerkezköy Kaymakamlığı önünde düzenlenen Çelenk Törenine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Esengül Güven, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇELENKLER ATATÜRK ANITI’NA SUNULDU

 

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile çelenk töreni sona erdi.

 

KUTLAMALAR BUGÜN DE DEVAM EDECEK

 

Cumhuriyetimizin 98’inci yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılı dolayısıyla hazırlanan kutlama etkinlikleri bugün de devam edecek. Bugün saat 09.30’da Hükümet Konağı önünde yapılacak olan Tebrikat töreninin ardından saat 10.00’da da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde tören düzenlenecek.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru yapacak. Mehter Takımı gösterisinin ardından program halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve spor gösterisi ile devam edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müzik Öğretmeni Melike Dalgıç ‘Memleketim’ şarkısını seslendirecek. Program geçit töreni ile sona erecek.

 

Akşam saat 20.30’da ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Candan Erçetin, Kentpark’ta sahne alacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10