Kaymakam Sağır: Cumhuriyet'in ilanı yol haritası olmuştur

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. Yılı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da kutlama programı düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kaymakam Bayram SaÄ

Kapaklı 29.10.2021 16:56:00 0
Kaymakam Sağır: Cumhuriyet

Kapaklı’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıl dönümü törenleri, 29 Ekim Cuma günü saat 09.30’da Kapaklı Kaymakamlığı’nda Kaymakam Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

 

ŞEHİR STADYUMUNDA DEVAM ETTİ 

 

Tebrikat programının ardından kutlama töreni İlçe Şehir Stadyumu’nda devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programlarına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Tolga Özçoban, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

“MİLLİ MÜCADELENİN KALBİ”

 

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tören alanında bulunan okulları tek tek selamlayarak, öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Saygı duruşunda ve akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından program okulların tören alanından geçişleri ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kaymakam Sağır, “29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin; Milli Mücadele’nin kalbi ve karargahı olma vasfına, kurucu olma ayrıcalığı da eklendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu’yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclis; bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlemiş; milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BU BÜYÜK MİRASI”

 

Kaymakam Sağır, “’Ya İstiklal Ya Ölüm’ kararlılığıyla devam eden mücadelenin, tam bağımsızlık ve milli egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet’in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur. Milli iradenin tartışılmaz üstünlüğü ile milletin her ferdinin katılımıyla, her gün daha büyük hedeflere ve dünyanın gıptayla baktığı bir yükselişe koşan Cumhuriyet bugün tam 98 yaşındadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük mirası, milletin, millet iradesinin ve onların bizlere bahşettiği kararlılığın üzerinde istikbale doğru büyük ve emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Bu vesileyle milletçe paylaştığımız bu coşkulu ve heyecanlı günde devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve hürriyet kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını kutluyorum” diye konuştu. Program, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaşar Burak Özmen “Cumhuriyet”, Burak Coşkun’un “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirleri okumasıyla devam etti. Ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Resim alanında üçüncü olan Sanayiciler İlkokulu öğrencisi İclal Sağ, şiir alanında üçüncü olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Bennu Can ve kompozisyon alanında üçüncü olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğbanur Aydın, ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’dan, resim alanında ikinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Defne Öztalaş, şiir alanında ikinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi İkra Su Çatna ve kompozisyon alanında ikinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Senanur Gençsoy, Belediye Başkanı Mustafa Çetin’den ve son olarak resim alanında birinci olan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Çağdaş Erdem Bal, şiir alanında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Saidenur Güner ile kompozisyon alanında birinci olan Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Kelebek ise ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır’da aldı. Ödül töreninin ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve bayrak final gösterisi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sona erdi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10