Vali Yıldırım: Tekirdağ'a çok yakıştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymanpaşa'da yapımını tamamladığı Ali Rıza Efendi Parkı'nın açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, â?

Tekirdağ 29.10.2021 17:05:00 0
Vali Yıldırım: Tekirdağ

Ulusumuzun kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının adını taşıyan Ali Rıza Efendi Parkı’nın açılış törenine; Vali Aziz Yıldırım, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

“ALİ RIZA EFENDİ'NİN HATIRASINI YAŞATACAĞIZ”

 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, parkın açılması ile birlikte Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projesi’nin bir aşamasının daha tamamlandığını belirterek, “Süleymanpaşa ilçemize park kazandırmanın yanı sıra önemli şahsiyetlerin hatıralarını da yaşatma gayreti içerisindeyiz. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımız kapsamında Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin hatırasını yaşatacağımız bu güzel parkımızı Süleymanpaşa ilçemize ve Tekirdağ'ımıza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Trakya'nın en büyük meydan projesi olan Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projemizin bir aşamasını daha tamamlamış oluyoruz” dedi.

 

“KÜLTÜREL VE TARİHSEL DOKUYU DA ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

 

2014 yılından bu yana yürüttükleri çalışmalar sonucunda "Bedesten Çevre Düzenlemesi ile Hasan Ali Yücel Meydanı", "Süleymanpaşa Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi" ve "Merdivenli Park" projelerini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Albayrak, “Ali Rıza Efendi Parkı Projemizi de hayata geçirerek Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projemizin bir aşamasını daha tamamladığımız gibi kentimize yeni bir park kazandırıyoruz. Bu proje sayesinde Süleymanpaşa Meydanımızı daha estetik bir görünüme kavuşturduğumuz gibi kültürel ve tarihsel dokuyu da ortaya çıkartmış oluyoruz. Yakın bir zamanda da Zübeyde Hanım Parkı Projemizi hayata geçireceğiz. İnsan odaklı bir anlayışla vatandaşlarımızın rahat nefes alacakları park ve yeşil alanlarımızı hizmete sunmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ali Rıza Efendi'yi, Zübeyde Hanım'ı ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. Ali Rıza Efendi Parkımızın güzel Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK GÜZEL OLDU”

 

Vali Yıldırım da, şehirlerin en büyük ihtiyacının meydanlar olduğunu belirterek, “Meydan dediğimiz zaman düzenlenmiş boşluklar olarak bilmek lazım. Şehirlerimiz oralarda nefes alıyor. Eski şehirlerimize bakarsanız aslında meydanlar var. Daha sonra biz o meydanları birtakım ihtiyaçlar dolayısıyla binalarla doldurmuşuz ya da ihtiyaç duyduğumuz yapılarla doldurmuşuz. Hakikaten çok güzel oldu, Tekirdağ’a çok yakıştı. Belediye Başkanımızda konuşmalarında söylediği gibi, örnek bir meydan haline gelecek burası. Bundan sonra da bütün vatandaşlarımız bu meydanı gönül rahatlığıyla kullanabilirler” ifadelerini kullandı.

 

340 METREKARE YEŞİL ALAN BULUNUYOR

 

Bin 550 metrekare büyüklüğe sahip Ali Rıza Efendi Parkı'nda 340 metrekare yeşil alan, yeşil alan içerisinde 220 metrekare yeşil alana hitap eden oturma alanı bulunduğunu belirten yetkililer, 990 metrekare de kaldırım düzenlemesi yer aldığını belirterek, “Park projesinde ayrıca yeşil alanlarda bölgesel iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar kullanılmış olup doğal taşlar ile yeşil alanda doğal bir ortam sağlanması hedeflenmiştir” bilgilendirmesinde bulundu.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10