Kapaklı'da Cumhuriyet coşkusu Edis konseri ile taçlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapaklı'da düzenlenen resmi törenlerin ardından gerçekleştirilen Fener Alayı ve Edis konseri ile coşku içerisinde tamamlandı. Konserde sahneye çıkan sanatçı Edis söylediÄ?

Kapaklı 31.10.2021 18:44:00 0
Kapaklı

Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıl dönümü törenleri, tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de bir dizi etkinlikle kutlandı. Gündüz saatlerinde Kapaklı Kaymakamlığı ve İlçe Stadyumu’nda gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından bayram heyecanı akşam saatlerinde Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Edis konseri ile devam etti.

 

 

 

 

FENER ALAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi önünde akşam saat 19.00’da başlayan Fener Alayı’nda binlerce vatandaş Pınar Bulvarı üzerinden ellerinde şanlı Türk bayrağımız, dövizler ve fenerler ile İlçe Stadyumu’na kadar yürürken, etkinlikler İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen Edis konseri ile devam etti. Konser öncesinde Kapaklı Belediyesi faaliyet videosu gösterildi. Akabinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin vatandaşları selamlayarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

 

Başkan Çetin, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Cumhuriyetimizin ilanının 98’incı yıl dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan tam 98 yıl önce 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi; Milli Mücadele'nin kalbi ve karargahı olma vasfına, kurucu olma ayrıcalığını da eklemiştir. Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu’yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclis; bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlemiş; milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açmıştır. "Ya İstiklal Ya Ölüm” kararlılığıyla devam eden mücadelenin, Tam Bağımsızlık ve Milli Egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet’in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, asra yaklaşan tecrübesi ve birikimiyle hepimizin gözbebeğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu büyük mirası, milletin, millet iradesinin ve onların bize gösterdiği kararlılığın üzerinde istikbale doğru büyük ve emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Bu vesileyle milletçe paylaştığımız bu coşkulu ve heyecanlı günde devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve hürriyet kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılını kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

EDİS’TEN UNUTULMAZ BİR KONSER

 

Çetin’in konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Edis söylediği birbirinden güzel eserlerle binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, şarkıcı Edis’e çiçek ve plaket takdim etti.

 

Haber/Fatma Nur VURAL 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10