Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya katılmayan  Kapaklı Belediye Başkanı Mus

Kapaklı 2.11.2021 17:46:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Meclis başkan vekili Ziya Arslan başkanlığında yapılan toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile mazeret bildiren meclis üyeleri Adem Sekmen, Eray Güner, Nalan Çolak ve Tahsin Aras katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Ek gündem maddelerinin gündem maddelerine eklenmesinin ardından toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başladı. İlk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün “Çetinkaya” isminin Pınarça Mahallesi 213 ada 5 parselin cephesi olan isimsiz yola verilmesi konulu yazısı görüşüldü. Gündemin ilk maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Pınarça Mahallesi 236 ada 4 parselde bulunan 69 metrekarelik ve 23 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısını içeren ikinci gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.Bahçelievler Mahallesi 1083 ada 2 parselde bulunan 1 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ödenek Aktarımı konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının 6’ncı gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe yapılması konulu yazısı görüşüldü.

 

ORTAYA 275 MİLYON TL’LİK BÜTÇE ÇIKIYOR

 

Yol yapım gideri ve araç kiralamalardan oluşan fiyat farklarından dolayı hazırlanan 24 milyon TL’lik bütçe talebi mecliste tartışma yarattı. Gündem maddesiyle ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan, “ 2021 yılı için hazırlanan 200 milyon TL’lik bütçemiz olmasına rağmen neredeyse üç ayda bir ek bütçe yapıyoruz. 48 milyon TL’lik ek bütçe, 3 milyon TL’lik ek bütçenin ardından şimdi de 24 milyon TL’lik ek bütçe istiyoruz. Bununla birlikte ortaya 275 milyon TL’lik bir bütçe çıkıyor. Komşu ilçemiz olan Çerkezköy’ün nüfusu bizden fazla olmasına rağmen bütçesi 190 milyon TL’dir. Komisyondaki arkadaşların bu konuda biraz daha dikkatli olması, memur arkadaşlarımızın da öngörülerini daha önceden ne yapılacak ona göre yapması gerekiyor. Meclislerde çok fazla ek bütçe yapıyoruz. 3-4 ay önce bütçesi milyar TL’yi geçen büyükşehirde 40 milyon TL’lik bir ek bütçe için AK Partili arkadaşlar büyük bir savaş verdiler ve ret oyu verdiler” diye konuştu.

 

HİÇBİR EK BÜTÇEYE İTİRAZ ETMİYORUZ

 

Halil İbrahim Erkan’ın bu sözleri üzerine konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Şakir Sezgin, “ Kendileri

2014-2019 arası Kapaklı’da gerçekten hizmet ermiş olsalardı bizler bugün bu ek bütçelere çok fazla ihtiyaç duymayacaktık. Çerkezköy ile kıyasladığı için söylüyorum. Büyükşehirde de 2-3 ayda bir ek bütçeler geliyor. Biz hiçbir ek bütçeye itiraz etmiyoruz. Çerkezköy’de 2014-2019 arası güzel çalışmalar olmuştur, fakat 2014-2019 Kapaklı ile kıyaslayalım, hangi çalışmalar yapılmış? Büyükşehir gerçekten Kapaklı’ya ciddi anlamda bütçe ayırıp birtakım şeyleri yapmış olsaydı bizler de birtakım çalışmalarda geride dururduk” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E HAKSIZLIK ETMEMEK GEREKİYOR

 

Erkan, “Arkadaşımız keşke daha önceki döneme ait hizmet yapılıyor mu yapılmıyor mu ifadesini kullanmasaydı. Büyükşehir Belediyesi de, önceki dönemde veya ondan önceki dönemde de bütün belediye başkanları veya meclis üyeleri Kapaklı’ya ne gerekiyorsa o günün şartlarında, o günün bütçesiyle hizmet etmişlerdir. Bunun en güzel örneği de Kapaklı’mızın ilçe olmasıdır. Büyükşehirden hizmetler geliyor mu, evet geliyor, büyük yatırımlar geliyor. Burada hizmetin esasını Büyükşehir Belediyesi yapmaktadır. Biz inşaatın temelinden çıkınca ‘oh’ dersiniz. Üzerine yapılan makyajdır. Büyükşehir Belediyesine de bu kadar haksızlık etmemek gerekiyor” dedi.

 

TARTIŞMA ÇIKTI

 

İkilinin tartışmasına dahil olan AK Partili meclis üyesi Metin Kanat ise, “ Büyükşehir Belediyesinde hiçbir ek bütçeye grup olarak hayır demedik. Hizmete de karşı değiliz. Büyükşehir Belediyesi hizmet etmek istiyorsa onunda önünü açmamız gerekiyor. Büyükşehir’in alt yapıda yapamadığı işleri Kapaklı Belediyesi yapıyor. Tabi ki yardımlaşarak yapmak lazım. Onların yetişmediği yerlerde biz yetişiyoruz, nihayetinde vatandaşa hizmet ediyoruz” dedi. Kapaklı Pınar Bulvarı’nın alt yapısını Büyükşehir Belediyesinin yaptığını kaydeden AK Partili Nizamettin Çoban da,1 buçuk-2 kilometrelik bir yol. Şu anda Hürriyet Caddesi ve Cambazlar Caddesi’nin altyapısını Kapaklı Belediyesi yapmaktadır” diye konuştu. CHP’li Halil İbrahim Erkan’ın “ Yaptığınız bu hizmetin karşılığında mahsuplaşmayı yapacaksınız. Yani yapılan iş yine Büyükşehir Belediyesinin parasıyla yapılmış olacak” sözleri üzerine AK Partili bazı Meclis Üyeleri, büyükşehirin mahsuplaşma yapmadığını iddia etti.

 

EK BÜTÇE TALEBİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Yapılan tartışmalarına ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Ek Bütçe yapılması konulu yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, imar planı değişikliği de İmar Komisyonuna havale edildi.

Karaağaç Eski Muhtarı Kerim Demir’in genç yaşta hayatını kaybeden oğlu Ufuk Demir’in isminin Karaağaç Mahallesi’nde isimsiz sokağa verilmesi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Mehmet Er’in isminin Pınarça Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi, Temmuz ayında Erikli’de boğularak hayatını kaybeden Kapaklıspor altyapı oyuncusu Kerem Enginar’ın isminin bir parka, sokağa veya stadyuma verilmesi taleplerine ilişkin konular da görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 5 Kasım Cuma günü saat 14.30’da yapılacağı ifade edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10