Başkanlık için ilk aday Tanyeri oldu

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Üyesi Fikret Tanyeri, 2022 Ocak ayında yapılacak olanÇerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Çe

Tekirdağ 2.11.2021 17:50:00 0
Başkanlık için ilk aday Tanyeri oldu

Ocak ayında yapılacak olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı için ilk resmi aday olan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Üyesi Fikret Tanyeri,açıklama yaptı.

 

“TRAKYA’NIN YILDIZI YAPACAĞIZ”

 

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği’nde basın açıklaması gerçekleştiren Fikret Tanyeri, 2022 yılında yapılacak olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu kaydetti. Tanyeri, “Yıllardan bu yana şoförler odasında bazı sıkıntıları 2013-2014 yılında kurduğumuz bu dernek sayesinde anlayabildik. Servisçiler Odası gündeme geldi ancak bazı sıkıntılar oldu. Ancak yakın zamanda kurulacağını düşünüyorum. Şoförler odasını Trakya’nın yıldızı yapmak için buradayız. Tekirdağ’da 8 tane şoförler odası var fakat 8’ini de toplasan pek faydalı bir verimlilik yok. Biz bunu hissettiğimiz için şoförler odamızın daha rahat, uzun çalışabilmesi için bu işe soyunduk. Arkadaşlarımızla ekibimizle kendi şahsım adına bu işleri daha iyi yapacağımıza, daha verimli çalışacağımıza inandığım için buraya aday olmayı düşündük inşallah Allah’ın izniyle de yüzümün akıyla bu işten çıkarız” dedi.

 

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIM”

 

Tanyeri, “Bu işler ekip işi. Beraber çalışmak lazım. Hoşgörülü olmak lazım. Din, dil, ırk ayrımı yapmamak lazım. Ben daha öncede beraber olduğum arkadaşlarla bir köprü kurmak amacıyla gelmiştim. Bu köprü sevgi, saygı, hoşgörü köprüsüydü. Bu köprünün yine yanındayım. Yine tüm şoför esnafını bir araya toplayıp, daha huzurlu bir ortamda çalıştırmak için bu işe aday olmayı düşündük. Tabii bu süreçte şoför esnafının tutumu çok önemli.  Yani herkes malıyla, canıyla çalışıyor, bir değeri yok. Bugün 8 oda var, odada oturan herkes, oturduğu koltuğu bırakmıyor. Bazen gençlerin de önünü açmak lazım. Biz bu işe kalıcı gözle bakmıyoruz. Belki bir dönem yapıp bırakabiliriz. Belki olmayabiliriz ama kim olursa olsun gençlerle beraber çalışmak ihtiyacı duyulduğunu düşünüyorum. Mesela benim yanımda birkaç genç kardeşim var, çok meraklılar. İnşallah yarın öbür gün onlar da tecrübe kazanacaklar. Şoför odası için onlar da ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına kendi şahsım olarak inanıyorum. Yarın öbür gün basında şunlar çıkacak;‘Fikret Tanyeri servisçi.Taksiden, M plakadan, S plakadan ne anlar, kamyondan ne anlar’ diye. Ben taksicilik de yaptım, kamyonculuk da yaptım, minibüsçülük de yaptım. Şu an şehir içi minibüslerin yıllarca başkanlığını yaptım. Beni bu Çerkezköy’de tanıyan bilir. Ben bu işi yıllardan beri yapıyorum. Layıkıyla da yapmaya çalışıyorum. Ben mavi minibüslerde seçime girdim. Seçimi kaybedeyim satacağım sıramı dedim. Seçimi kaybettim arabamı sattım” dedi.

 

“ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

 

Tanyeri, “Bazı yerlerde hoşgörü iyi bir şey ama yeri geldiği zaman da şoförün hakkını korumak için elinizden ne geliyorsa bugün şoförler odasını tenzih ederek konuşuyorum. Ben elimden geleni yaparım ve elimi taşın altına koyarım. Kim benimle beraberse ben onlarla beraberim. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Burada kimsenin kimseyi yargılamaması lazım, ben bu zamana kadar bu oda kurulmuş bu zamana kadar hizmet eden ebediyete intikal eden tüm oda başkanlarının ruhları şad olsun. Buraya güzel bir yatırım yapmışlar inşallah biz de bundan sonra seçilirsek çok iyi hizmetler yapmak için çıtayı en üst seviyeye taşımak için buradayız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Tüm arkadaşlarla el birliğiyle bu işlin altından kalkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

“KORSANI BİTİRECEĞİZ”

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın pasif bir durumda olduğunu ve çalışmadığını kaydeden Tanyeri, “Şoförün hakkını korumak için gidip de ‘bu iş böyle olacak, burada yanlış yapıyorsunuz’ diyemiyorlar. Başkan sadece bu koltuğa yapışıp kalmayacak, biz yıllarca Tekirdağ’a aç susuz gidip geldik. Sabah servisleri bitirdik, minibüslerle 4-5 kişi arabamız taksimiz yok Tekirdağ’a gittik geldik. Bütün kurumlara derdimizi anlatmaya çalıştık. Servisçi esnafı plakasına, ekmeğine sahip çıksın diye. Göreve geldiğimiz zaman korsan diye bir şey kalmayacak. Şapkamı takar ben çıkarım. Ben oturmaya değil çalışmaya geldim. Eğer bir tane korsan görürseniz benim çalışma zamanımda o zaman gelip bana hesap sorunuz” dedi.

 

“PANDEMİ BAHANE EDİLDİ”

 

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ise yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar insanları hep eleştirdim ama haklı olarak eleştirdim ve eleştirirken de belden aşağıya vurmadım. Belge, bilgi ile yapılan işleri tespit ederek ona göre eleştirdim. Bugüne kadar Çerkezköy Şoförler Odası’nda yeterince hizmet var mı?Yok. Mustafa As başkana diyecek bir şeyim de yoktur. Herkes için de kapımız açık. Fikret ağabey hem yeni kurulan oda da hem yaklaşık 8 yıldır iyi kötü çalışma arkadaşlığımız oldu. İyi kötü bir şeyleri bizimle biliyor. Biz şu ana kadar Çerkezköy Şoförler Odası ile diyalog içerisinde bulunamadık. Neden?En başta bugün bir odanın başkanıysan, bir topluluğu temsil ediyorsan, o temsil hakkı sendeyse senin açık ve şeffaf olman lazım. Bu esnaf senin esnafın. Senin önceliğin esnafın hakkını korumak. Pandemi bahane edildi. 19 yaş sınırı var ve UKOME bunu çalışan yaş sınırını 23’e çıkardı. Kanun diyor ki; 19 yaşına kadar biz personel taşımacılığı yapabiliriz çünkü kanunen yeri var” dedi.

 

“ŞOFÖRLER ODALARI BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR”

 

Gündoğdu, “Bugün Fikret Tanyeri bu odaya aday olmuş ise burada bir sıkıntı vardır. En basiti 2014-2015 yılında UKOME kurulduğunda çok güzel bir yönetmelik hazırlamıştı. Yönetmelikte İlçe belediyesi ilçe şoförler odaları T,S,M plaka ticari plakalarda herhangi bir karar alınacaksa o ilçenin belediyenin şoförler odalarının görüşü alınacak. Ona istinaden ihtiyaç varsa şoförler odası tespit edecek. Belediyenin sokakları bunu kaldırıyor mu tespit edilecek. Belediyenin bir görevi vardı. Hala daha belediyenin ki sürüyor. Maalesef bizim şoförler odalarının yetkileri ellerinden alındı. Şoförler Odaları bizim başımızın tacıdır. Şoförler odasının başında oturan kişiler de iyi kötü servisçilerin haklarının neler olduğunu ve nelerin olması gerektiğini savunmasını bilmesi lazım. Gözde görülen bir şey var ki burada şoförler odaları esnafı korumalı. Kendi odalarının haklarını korumayan oda başkanlarından esnafın haklarını korumasını beklemek doğru değil.Biz de kanayan yara var. Geçtiğimiz günlerde 7 can kaybettik. Bu 7 can kaybımızdan biri bizim servisçi mesleğimizden değildi. Ben bir tane şoförler odası başkanının çıkıp da burada bir hata yapıyorsunuz, bu hatayı kim yaptı? Belge verilmiş 800 tane ve denetimini yapan kimse yok. Ben buradan UKOME’ye de sesleniyorum; bu öz malını üretim yapan firmalara mı veriyorsunuz yoksa dağıtım yapan SSK’lı olan insana da mı veriyorsunuz? Bunda bir sınırlama yapmanız gerekiyor. Ben bugün bir Şoförler Odası Başkanlığı koltuğunda olmuş olsaydım, tren davasına mesleğim için müdahil olurdum. Yeni başkana hayırlı uğurlu olsun inşallah seçimi kazanır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10