Hayat İçin İlk Adım, İlk Yardım eğitimleri başladı

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle 'Hayat İçin İlk Adım, İlk Yardım' sloganıyla hazırlanan proje kapsamında eğitimle

Çorlu 3.11.2021 15:20:00 0
Hayat İçin İlk Adım, İlk Yardım eğitimleri başladı

Hayat İçin İlk Adım, İlk Yardım eğitiminin verildiği Çorlu İbni Sina Özel Öğretim Uygulama Okulunu Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ziyaret etti.

 

EĞİTİMLER TEORİK VE UYGULAMALI YAPILACAK

 

Projenin velilere yönelik teorik ve uygulamalı olduğunu kaydeden yetkililer, “ Proje kapsamında çorlu ilçemizde okul öncesi ve ilkokul olmak üzere toplam 35 okulumuzda velilerimize yönelik teorik ve uygulamalı olarak, 18 saatlik ilk yardım bilgi ve beceri eğitimleri verilmeye başladı” denildi.

 

 

VELİLERE İLK YARDIM BELGESİ

 

Eğitimlerle evde meydana gelebilecek kazaları en aza indirmenin amaçlandığını da sözlerine ekleyen yetkililer, “Bu eğitimler ile, anne babalara ev kazalarında en önemli risk grubu olan 0-8 yaş grubu çocuklarımızın boğulma, solunum yolu tıkanıklığı, yanma, düşme, zehirlenme gibi olaylara maruz kaldığında doğru müdahale edebilmeleri ve olumsuz sonuçları en aza indirmeleri amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Yetkililer eğitimi başarıyla tamamlayan velilere ilk yardım belgesi verileceğini de belirtti.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10