Kaymakam Duru'dan Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

Çerkezköy' de göreve başladığı tarihten itibaren okullara sık sık ziyaret düzenleyerek, öğretmenlerle bir araya gelip istişarelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Hacı F

Çerkezköy 3.11.2021 15:35:00 0
Kaymakam Duru

Göreve başladığından beri eğitime büyük bir önem verdiklerini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

 

 

 

DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ BULUNUYOR

 

Lise müdürü ve öğretmenlerinden okul hakkında bilgi alan Murat Duru, “Okulumuz 2009 yılında açılmış olup “Çocuk Gelişimi, Moda Konfeksiyon ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında toplam 392 öğrenciye eğitim veriyor. Ayrıca bünyesinde bulunan Uygulama Anaokulunda 3,4 ve 5 yaş grubunda 41, açık lise "çocuk gelişimi" grubunda ise 31 öğrencisi bulunmaktadır. Döner sermaye işletmesi bulunan okulumuzda 2020 yılı net karı 540bin  TL olup, moda konfeksiyon bölümü cerrahi maske, yiyecek içecek hizmetleri bölümü açılış kokteyl üretimi yapmaktadır” dedi.

 

“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

 

Kaymakam Duru, böylesine başarılı bir okulu ziyaret etmenin kendilerini son derece memnun ettiğini kaydederek, “Bir çok uluslararası yarışmalarda dereceye sahip olan okulumuz, 2020 yılında yiyecek içecek hizmetleri bölümü 18 farklı kategoride uluslararası derece almış olup, Türkiye'de en başarılı lise 2’cilik ödülü almıştır. Mezunlarının büyük bir bölümünü ara eleman olarak yetiştiren okulumuz, yüzde 27'sini yüksek öğrenime kazandırmıştır. Tekirdağ il Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu akademik başarı değerlendirme sınavlarında kültür derslerinde göstermiş olduğu başarısı ile bir çok derste Tekirdağ'da eğitim veren meslek liseleri arasında ilk 5 te yer almıştır. Okulumuz ayrıca Gökdoğan adında bir havacılık kulübü kurmuş, 2020 yılında Gaziantep'te, 2021 yılında ise Bursa'da yapılan Teknofest yarışmalarında 720 takım arasından finalist olma başarısı göstermiştir. Okulumuzu ve yavrularımız takdire şayan başarıya taşıyan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür edip öğrencilerimizi kutlayarak başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. Kaymakam Duru, ziyaret kapsamında okulun atölyelerini de inceleyerek öğretmenlerden bilgi aldı. 

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10