Çorlu meclisi ilk oturumu tamamladı

Çorlu Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz günlerde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'n

Çorlu 4.11.2021 17:21:00 0
Çorlu meclisi ilk oturumu tamamladı

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce bir ek gündem maddesinin de meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

 

ULU ÖNDERİMİZ YÂDEDİLECEK

 

Başkan Ahmet Sarıkurt toplantı öncesinde yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılını ve Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü belediye meclisi vasıtasıyla bir kez daha kutladı. Ayrıca 10 Kasım 2021 Çarşamba günü Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerle Ulu Önderimizin Çorlu’da yâd edileceğini belirtti. Başkan Sarıkurt Çorlu Belediyesi ve diğer tüm kurumlar tarafından Çorlu’da gerçekleştirilen genel çalışmalar hakkında yaptığı aylık sunum ile meclis üyelerini bilgilendirdi.

 

BAŞKAN SARIKURT’A YETKİ VERİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde kadro derece değişiklikleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Omurtak Caddesi’nin yayalaştırılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından Çorlu Belediyesi’nin hissedar olduğu Önerler Mahallesi 347 ada 1 parselin diğer hissedarlar tarafından açılan İzale Şuyu davasında taşınmazın satın alınması hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

İÇİŞLERİ KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Çorlu ŞahpazMahhallesi 1416 parselin İmar Barışından yararlanan Remzi Perçin’in satış talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.Ardından Gıda Bankası kurulumu için dernekle ortak hizmet yapma protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Dost Market Gıda Bankası Uygulama Yönetmeliği konusu görüşülmek üzere İç İşleri Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

EK GÜNDEM MADDESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Değer Kara tarafından tek tek okundu ve oylanarak kabul edildi. Ardından imar planı değişiklikleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından tek tek okundu ve oylanarak kabul edildi.Ek gündem maddesi olarak sunulan belediye encümenine yetki verilmesi hususunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10