Öğrenciler Kızılay hakkında bilgilendirildi

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi yöneticileri anaokulu ve ilkokulu öğrencilerini Kızılay'ın faali

Çerkezköy 4.11.2021 18:03:00 0
Öğrenciler Kızılay hakkında bilgilendirildi

Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gonca Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri okullarda öğrencileri ziyaret ederek Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

 

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

 

Kızılay Haftası çerçevesinde okullarda etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gonca Demirtaş, Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insanı yardım faaliyetlerini başta öğrenciler olmak üzere gençlere ve kamuoyuna anlatarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Kızılay çalışanları, Kızılay’ın görevlerini, yetki alanlarını ve önemini anlatarak kan bağışı ve afet yönetimi gibi konularda öğrencilere seminer verdi.

 

BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

 

Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında ilçedeki ana okulları ve ilköğretim okullarında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyarette bulunup çocukları Türk Kızılay’ı hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Karaca, “ 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ımız bugün 153 yaşındadır. Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından birisidir. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak çocuklarımız geçmişini bilmeli geleceğini görebilmelidir.  Vermiş olduğumuz eğitimlerde Kızılay hakkında bilgi sahibi oldular” dedi.  Karaca, “Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Kadın Kollarının da Çerkezköy’lü kadınların Kızılay’da daha aktif olabilmeleri için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü kaydetti.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10