Tarihi Celal Bey Mescidi eski görünümüne kavuşturuluyor

Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde 1914 yılında yapılan ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen tarihi Celal Bey Mescidi, Çerkezköy Belediyesi tarafından restore ediliyor. Çalışmaları yerinde ince

Çerkezköy 4.11.2021 18:07:00 0
Tarihi Celal Bey Mescidi eski görünümüne kavuşturuluyor

İstasyon Mahallesi’nde uzun bir zamandır kaderine terk edilen Tarihi Celal Bey Mescidi Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından restorasyon çalışmalarına başladı. Mescidin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Celal Bey Mescidi’nin restorasyonu için yer tahsisi talebinde bulunduk. Yaklaşık 8 ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle restorasyon çalışması yapmak üzere protokol yaptık. İhale ve yer tesliminin ardından çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

 

KENTİN EN ESKİ YAPISI

 

Celal Bey Mescidi’nin kentin en eski yapılarından biri olduğunu da belirten Başkan Vahap Akay, “1914 yılından bu yana mescit olarak kullanılan, fakat zamanla harabeye dönen 60 metrekare alana sahip Celal Bey Mescidi’ni restore ederek yeniden ibadete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mescidimizin restorasyonu, Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır” dedi.

 

 

“ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLECEK”

 

Mescidin aslına uygun olarak restore edildiğini de sözlerine ekleyen Akay, “Restorasyon çalışmalarına ilk olarak yangından zarar gören çatı ve diğer kısımların sökümü ile başlanıldı. Daha sonra mescidimiz, içerisinde bulunan atıklar toplandı. Mescidin duvarlarında bulunan sıva ve boya katmanları temizlendi. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarihi Celal Bey Mescidimiz, aslına uygun şekilde restore edilerek en kısa zamanda tekrar ibadete açılacak” ifadelerini kullandı. 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10