'Hayata Destek Projesi' meclisten oy birliği ile geçti

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapılırken, birinci oturumda komisyonlara havale edilen gündem madd

Çerkezköy 4.11.2021 18:24:00 0

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı olağan Meclis toplantısının 2’nci oturumu, Belediye Başkan Vekilimiz Cengiz Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının ilk iki gündem maddesinde, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen Emlak ve istimlak Müdürlüğü’nün Belediye Hissesi hakkındaki dilekçeleri görüşüldü. Gündem maddeleri, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün “Kızılpınar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” talebinin görüşülmesi ile devam etti.  Kızılpınar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi de komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

 

AK PARTİ VE MHP ŞERH KOYDU

 

Toplantının 4’üncü gündem maddesinde ise yine bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “İstasyon Mahallesi 125 ada 1 parsel, 269 ada 9 parsel ve çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” talebi görüşüldü. AK Parti ve MHP grubunun şerh koyduğu gündem maddesi ile ilgili konuşan Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş, “ Burası hastane yeridir. Ortada bir kamu yararı bulunuyor. Ayrıca bu alan Çerkezköy’e de yararı olan bir alandır. Bu Büyükşehir Belediye Meclisinden tüm AK Partili arkadaşlarımızın da dahil olmasıyla birlikte oy birliği ile geçmiştir” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Memiş’in sözleri üzerine söz alan MHP’li meclis üyesi Habip Çelik, “ Bunun üzerine konuşan MHP’li Habip Çelik, “İlçe meclis üyelerinin haberi olmadan tepeden inme bir şekilde nasıl olabiliyor? Ben burada Çerkezköy meclisini yok sayma durumu görmekteyim. Hakaret olarak görüyorum” dedi. Çelik’in ardından konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “ Parsel bazlı uygulamalar plan değişikliği yapılıyor. Bizim meclisimizde olması gereken konu Tekirdağ Büyükşehir meclisinde görüşülmektedir. Plan değişikliğinin ilçe meclisinin onayı alınmadan usul ve esaslara aykırı yapıldığı aşikardır” derken, CHP’li Gökay Keleşoğlu’da Büyükşehir Belediye Meclisinin bu kararı alma hakkına sahip olduğunu kaydetti. Tartışmaların yaşandığı ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Gündemin 5’inci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün “Plan itirazı” hakkındaki yazısı görüşüldü. Gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile karara bağlandı.

 

HAYATA DESTEK PROJESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin bir sonraki maddesinde ise Etüt Proje Müdürlüğü’nün “Hayata Destek Projesi” konulu yazısı görüşüldü. Proje hakkında meclise bilgi veren  Meclis Başkan VekiliCengiz Memiş, “Projenin bütçesi toplam 1 milyon 838 bin 805,34 TL olup; 1 milyon 100 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe edilecek. Geriye kalan 738 bin 805,34 TL’si ise projenin eş finansmanı olan Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanacak. 2021 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan ‘Hayata Destek’ isimli projenin kurumumuz tarafından uygulanması; taahhüt edilen 738 bin 805,34 TL tutarındaki toplam eş finansmanın sağlanması; proje yürütümü sırasında proje hesabı açma, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama konularında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yetkilendirilmesi komisyonumuzca oy birliği ile kabul edildi” diye konuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile karara bağlandı.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 1 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ

 

Toplantının son gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün “ücret tarifesi” hakkındaki müzekkeresi görüşüldü. 2002 mali yılına ölçü ve tartı aletleri muayene ücretlerinin 75 TL olması yönündeki Tarife Komisyonu da oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki Meclis toplantısının 1 Aralık Çarşamba günü Saat 15:00’te yapılacağı kaydedildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10