Kapaklı meclisi ikinci oturumu da tamamladı

Kapaklı Belediyesi Kasım ayı olağan toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkanvekili Ziya Arslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ko

Kapaklı 5.11.2021 17:27:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumu da tamamladı

Kapaklı Atatürk Kültürk Merkezi’nde Cuma günü saat 14,30’da gerçekleştirilen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, mazeret bildiren meclis üyeleri Eray Güner, Erol Özkan, Nalan Çolak, Adem Sekmen, Feyzullah Yorulmaz, Emrah Sevinç katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir önceki toplantıda İmar komisyonuna havale edilen Zübeyde Hanım isminin ilçede yer alan bir yere verilmesi konusu görüşüldü. İsmetpaşa Mahallesi 389 ada 2 parselde yapımı devam eden Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’ne Kapaklı Belediye Zübeyde Hanım Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verilirken, Çetinkaya isminin Pınarça Mahallesi 213 ada 5 parselin cephesi olan isimsiz yola verilmesi talebine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmaları devam ettiğinden konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesi yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliği ile karara bağlandı. İmar planı tadilatı ile ilgili imar komisyonu raporunda çalışmaların devam edilmesine kararı çıkarken,  Karaağaç Eski Muhtarlarından Kerim Demir’in hayatını kaybeden oğlu Ufuk Demir’in isminin Karaağaç Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi konusunda komisyon çalışmalarının devam etmesine kararı verildi. Kıbrıs Gazisi Mehmet Er’in isminin Pınarça Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi talebi de Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmaları devam ettiğinden konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesi yönündeki komisyon raporu mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Atatürk mahallesi İlkyaz sokakta bulunan isimsiz parka Temmuz ayında Erikli’de boğularak hayatını kaybeden Kapaklıspor altyapı oyuncusu Kerem Enginar’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, plan ve bütçe komisyonuna havale edilen ödenek aktarımı konusu da oy birliği ile meclisten geçti. Bir sonraki gündem maddesinde de 24 milyon TL’lik ek bütçe talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun tavsiyesi üzerine oy birliği ile kabul edildi.

 

 

ERKAN BELGELERLE CEVAP VERDİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan, bir önceki toplantıda  ‘Biz hiçbir ek bütçeye itiraz etmiyoruz’ diyen AK Partili Meclis Üyeleri Şakir Sezgin ve Metin Kanat’a belgelerle cevap vererek, “ Ben büyükşehirde genellikle muhalefette olan arkadaşlarımızın ek bütçe, bütçe, ki asıl bütçeye bile ret verdiklerini ifade etmiştim. Toplantıda benim yanlış hatırladığım söylendi. Şakir Sezgin kardeşim bir iki konuya komisyondan oy birliği ile evet demiştir. Burada30 tane karar var. Sadece ek bütçeyle ilgili veya şirketlere para aktarımı ile ilgili Büyükşehrin ve TESKİ’nin bütçeleriyle ilgili kararların hepsine ret oyu kullanmışlar. Ben bu konuyu Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e söyleyerek çok şanslı bir belediye başkanı olduğunu söylemiştim. Burada muhalefet yapan yoktur. Muhalefetin nerelerde yapıldığını bizler görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ulaşım dairesi 50 tane otobüs almak için ek bütçe istiyor, arkadaşlarımız ona da hayır diyor” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN HAZIRLADIĞI BÜTÇEYE HAYIR DEDİNİZ

 

Erkan’ın bu sözleri üzerine konuşan AK Partili Metin Kanat, “ TESKİ’nin 2020 yılı bütçesi kesin hesabını da oy birliği ile geçirdiniz. Belediye olarak da ek bütçe istiyorsunuz. Büyükşehir’in ara komisyonda geçirmek istediği bir yada iki ek bütçeyi bizim arkadaşlarımız detaylı bir şeklide incelemek istediler.

 

Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız da ‘biz ara komisyonda geçireceğiz. İster kabul deyin, ister hayır deyin’ demişler. Bilgi sahibi olmadıkları, detaylı inceleyemedikleri için konuyla alakalı hayır demişler” dedi. Kanat’ın sözlerine cevap veren CHP’li Erkan, “ Benim söylediğim konu bu değil, sadece bir tanesine evet verdiler. Burada bir çok karar var. Burada hiçbir belediye başkanının protokol yapma yetkisine hayır denilebilir mi? Bunların içerisinde yazılı hayır oyu kullandığınız da var. Büyükşehrin hazırladığı bütçeye bile hayır  dediniz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10