Tekirdağ Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

Tekirdağ Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün Yeşilay Genel Merk

Tekirdağ 7.11.2021 18:27:00 0
Tekirdağ Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

Çınarlı Mahallesi'nde hizmete giren YEDAM'ın açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı ve YEDAM çalışanları katıldı.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Yeşilay Genel Merkezi'nde gerçekleşen törene Tekirdağ'dan canlı bağlantı yapılarak açılış kurdelesi kesildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım programda yaptığı konuşmada, YEDAM'ın alkol, tütün, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklarla mücadelede çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, YEDAM'a müracaat eden kişilere danışmanlık ve rehabilite hizmeti verildiğini ifade etti. Yıldırım, “ Bugün sadece Tekirdağ’da değil, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere 104 YEDAM açılışının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Ülkemize hayırlı olsun “ dedi.

 

ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

 

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı yaptığı açıklamada, “ YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, arayan kişilere bağımlık konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık hizmetleri sunuyor. YEDAM’larda alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olunuyor.Aynı zamanda danışanların aile ve yakınlarına da destek vererek, bozulan yaşam düzeninin onarılması ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesi destekleniyor. Bağımlılıklarından kurtulmak için danışan vatandaşlara 115 Hattı ile telefonla ve Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde yüz yüze ücretsiz hizmet veriliyor.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10