Yünsa cirosunu yüzde 13, net karını yüzde 50 artırdı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 1973 yılından beri üretim yapan, Avrupa'nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticilerinden Yünsa, pandeminin damga vurduğu 2021 yılının üçüncü Ã

Çerkezköy 8.11.2021 18:10:00 0
Yünsa cirosunu yüzde 13, net karını yüzde 50 artırdı

Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 186 milyon TL ciro elde eden şirket, üçüncü çeyrekte yakaladığı yükseliş grafiğini artırarak devam ettirmeyi hedefliyor. 

 

İBRE POZİTİFE DÖNDÜ

 

2021’in ilk dokuz ayında yaklaşık 186 milyon TL ciro rakamına ulaşan şirket; normalleşme sonrası siparişlerde yaşanan artışın olumlu etkisiyle sadece son çeyrekte 11,3 milyon TL kâr elde ederek dönem sonu net zararını 12,5 milyon TL’den 1,2 milyon TL’ye düşürmeyi başardı.  Şirketin finansal performansını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Hem dünyada hem de Türkiye’de hızlanan normalleşmenin pozitif etkileriyle tekstil ve hazır giyim sektöründe ibre pozitife dönmeye başladı. Müşterilerimizin ellerindeki stokları eritmesiyle siparişler öngördüğümüz gibi arttı. Dolayısıyla üretim kapasitemizi yeniden istediğimiz oranlara yükselterek bu çeyrekte çok iyi bir satış performansı sergiledik ve dokuz aylık ciromuzu yaklaşık 186 milyon TL seviyesine taşıdık. Pandemiye bağlı olarak taleplerde yaşanan düşüş nedeniyle yılın ilk yarısında 12,5 milyon TL net zarar açıklamıştık. Bu çeyrekteki performansımızla birlikte bu rakamı 1,2 milyon TL’ye düşürmeyi başardık. Normalleşme sürecinin etkisiyle, toparlanma tahminlerden hızlı oluyor ve finansallar da pozitif yönde ivme kazandı” diye konuştu.

 

YAKALADIĞIMIZ İVMEYİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Sürmegöz, “Geçen yıl pandeminin etkileri piyasalarda mart ayından sonra hissedilmeye başlanmıştı. Bu nedenle geçtiğimiz yıla göre performansımızı değerlendirirken dokuz aylık kümüle sonuçlar yerine çeyreksel bazda karşılaştırma yapmak gelişimi takip etmek anlamında daha doğru olur. 2021 yılının üçüncü çeyreğini, geçen yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda ciromuzu yüzde 13, net kârımızı ise yüzde 50 oranında artırmayı başardık. Bu da uyguladığımız verimlilik ve maliyet yönetimi stratejilerinin ne kadar başarılı olduğunu açıkça gösteriyor. Yakaladığımız bu ivmeyi son çeyrekte artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10