Atatürk, yaptıklarıyla bu halkın gönlünde erişilemez ve dokunulamaz bir yerdedir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 10 Kasım'ın sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'?

Çerkezköy 9.11.2021 15:25:00 0
Atatürk, yaptıklarıyla bu halkın gönlünde erişilemez ve dokunulamaz bir yerdedir

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, yegane önderimiz, emperyalist devletlere karşı verdiği mücadeleyle mazlum halklara örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.

 

10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür” dedi.

 

CUMHURİYET ONUN ESERİDİR

 

“Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk'ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza kadar yaşayacaktır” diyen Dönmez,”  Yüce Atatürk, hayatını ulusun kurtuluşuna adayan dünyada eşine az rastlanan bir liderdir. Yaşamı süresince yaptığı devrimler yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir ve devam edecektir.

 

Askeri zaferin ardından, saltanat ve hilafetle birlikte köhneleşmiş tüm kurumlar onun önderliğinde yıkılmış, Cumhuriyet kurulmuş, çağdaş, demokratik, bağımsız Türkiye yaratılarak devrimler bir bir gerçekleştirilmiştir. Dil, din, ırk, etnik köken gözetmeden herkesin eşit olduğu ve kardeşçe yaşadığı ulus devlet ve Cumhuriyet O’nun eseridir. Bugün Cumhuriyetin en temel ilkelerine, demokrasiye, hukuka, insan haklarına, laikliğe karşı yapılmak istenen girişimler Mustafa Kemal’in şahsına ve O’nun bize miras bıraktığı değerlere saldırıdır. Fakat bilmelidirler ki, Atatürk, yaptıklarıyla bu halkın gönlünde erişilemez ve dokunulamaz bir yerdedir. İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün dediği gibi “Hakikatte yattığı yer, Türk milletinin onun için aşk ve iftiharla dolu olan kahraman ve vefalı göğsüdür. Türk ulusu; devrimleri ve fikirleri ile yolumuzu aydınlatan Ata’sına, Cumhuriyete, hak, hukuk ve adalete sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.Ulu önderimiz;  yaktığın çağdaş Türkiye Cumhuriyeti meşalesini, biz yurtseverler  çalışarak, üreterek, okuyarak, gerçekleştirdiğin devrimleri özümseyerek, vatanına ve milletine sahip çıkarak bıraktığın mirasını daima ileri taşımak için mücadele edeceğiz.Ruhun şad olsun. En içten saygı, sevgi ve özlemlerimizle” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10