Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajı yayınladı. Kaymakam Duru, "Bugün Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olan milletimiz kararlı bir şekilde Atamızın işaret

Çerkezköy 9.11.2021 15:38:00 0
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Duru mesajında, “ Küllerinden yeniden doğarak milli direnişle şahlanıp tarihin görmediği kurtuluş destanını yazan büyük bir millete liderlik yapmış, Yirminci Yüzyıl’ın ve yakın Türk Tarih’inin en büyük komutanı, devlet ve siyaset adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

GELECEĞE TAŞIMA AZMİMİZİ TAZELEDİĞİMİZ GÜNDÜR

 

“Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır” diyen Kaymakam Duru, “ 21. yüzyılda Dünya milletleri arasında saygın bir yere sahip olan, konumu itibariyle, ekonomik ve siyasi gücüyle Atatürk’ün çizdiği yolda ve onun gösterdiği hedeflere doğru ilerleyen Devletimizin bu başarısının temelinde, Onun ilke ve inkılapları ile bunun üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet rejimi yatmaktadır. 10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip, koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bizler ecdadımıza layık olacak şekilde kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak Cumhuriyetimizin ideallerini, hedeflerini ve Aziz Milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı şevk ve heyecanla, çalışma azmi ve gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

 

ATATÜRK’ÜN YAKTIĞI MEŞALE HİÇ SÖNMEYECEK

 

Duru, “ Bugün Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olan milletimiz kararlı bir şekilde Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetin en ön saflarına geçmek ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 güçlü Türkiye hedefleri için kararlı bir şekilde emin adımlarla yürümektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk Milleti, O’nu gönlünde sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10