DEVA Partisi'nden akaryakıt zamlarına protesto

DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, zamlarla gündeme gelen akaryakıt fiyatlarını protesto etmek amacıyla, Süleymanpaşa'da bisiklet sürdü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Tekir

Tekirdağ 9.11.2021 17:04:00 0
DEVA Partisi

DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte, Akaryakıt fiyatlarının son zamlarla birlikte yükselmesi pedal çevrilerek protesto edildi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BELİRGİN BİR HIZA ULAŞMASI BİZİ KAYGILANDIRIYOR

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunanDEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, ‘’ Akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda durdurulamaz yükselişi devam ediyor. Bu yükseliş beraberinde, ulaşım için ayırılan bütçenin hane halkının giderlerindeki payının büyümesine, tek başına bu maliyetin bile refah seviyesini ciddi ölçüde düşürmesine ve her vatandaşın normal ulaşım ihtiyacının lüks tüketim sınıfına yükselmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra; fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğinin artarak iklim değişikliğinin belirgin bir hıza ulaştığının görülmesi her sorumluluk sahibi insanı olduğu gibi bizleri de kaygılandırmakta ve çözüm arayışına zorlamaktadır’’ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN ZAMMI VARSA, YURTTAŞIN YEŞİL PEDALI VAR”

 

Sürekli artan akaryakıt fiyatlarını protesto ettiklerini söyleyen Çebi; ‘’DEVA Partisi olarak; havayı kirletmeyen, yakıt gideri olmayan ve insan sağlığını koruyarak düzenli spor yapılmasına destek olacak, bisiklet kullanımının şehir içlerinde artması sağlayacak, bisiklet yolların artmasının önemli olduğunu savunuyoruz. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığı ile birlikte; “İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var” Diyor ve bütün vatandaşlarımızı daha yeşil bir gelecek için pedal çevirmeye davet ediyoruz’’ diyerek sözlerini bitirdi. 

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10