Vali Yıldırım tatbikat alanını ziyaret etti

Süleymanpaşa'da 10-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AB MODEX-TR-Tekirdağ Saha Tatbikatı alanını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ziyaret etti. Vali Yıldırım, tatbikatta görevli personele

Tekirdağ 10.11.2021 17:28:00 0
Vali Yıldırım tatbikat alanını ziyaret etti

Vali Yıldırım’a incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Murat Eren, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AFAD İl Müdürü Recep Erol eşlik etti.

 

TATBİKAT İLE İMKAN VE KABİLİYETLER TEST EDİLECEK

 

10-15 Kasım tarihlerinde Tekirdağ’da AB MODEX-TR-Tekirdağ Saha Tatbikatı gerçekleştirileceğini açıklayan yetkililer, “AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından, muhtemel afet ve acil durumlarda, ülkede gelecek Uluslararası Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekiplerinin, ülkeye giriş prosedürleri, ulaşım imkanları ve zaman ölçümü, acil durumlara ortak müdahale, iletişim, haberleşme ve bilgi sistemlerinin kullanımı, kendi kendine yeterlilik ve ulusal ekiplerle birlikte çalışabilme kabiliyetleri, ekipler arası koordinasyon, eğitim, tatbikat ve deneyim kazanımı gibi konularda imkan ve kabiliyetlerini test etmek maksadıyla modül tatbikatları kapsamında 10-15 Kasım 2021 tarihlerinde Tekirdağ'da AB MODEX-TR-Tekirdağ Saha Tatbikatı gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

 

TATBİKAT ALANLARINI ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, bu doğrultuda tatbikat alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yetkililerden tatbikat hakkında bilgi alan Vali Yıldırım, tatbikatta görevli personele başarılar diledi.

 

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10