Geleceğe nefes olacak yeni fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde 11 Kasım 2019 tarihinde başlatılan 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında daha yeşil bir dünya için 81 ilde eş zamanlı gerÃ?

Çerkezköy 11.11.2021 16:33:00 0
Geleceğe nefes olacak yeni fidanlar toprakla buluştu

Türkiye genelinde 11 Kasım’da düzenlenen etkinlik kapsamında Çerkezköy Ambardere Mevkii’nde yaklaşık 10 dönümlük bir alanda bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanında Perşembe günü saat 14.00’de gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kaymakam Adayı İsa Bertan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Tapu Müdürü Serhan Demirbilek, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Tevfik Can Bakal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

550 FISTIK ÇAMI DİKİLDİ

 

Etkinlikte Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, protokol üyeleri ve öğrenciler 550 adet fıstık çamını toprakla buluştururken, Kaymakam Duru Orman İşletme Şefi Tevfik CanBakalve Park ve Bahçeler Müdürü Gülşah Dönmez’den fidanların sulanması hakkında bilgi aldı. 2016 yılından bu yana hatıra ormanındaki sahayı yeşertmek için çalıştıklarını belirten Çerkezköy Orman İşletme Şefi Tevfik CanBakal“ Sahanın yüzde 80’inini tamamladık. 550 civarı fıstık çamı dikildi” dedi.

 

“EMEĞİMİZ YERİNİ BULSUN”

 

Canbakal’ın ardından konuşan Kaymakam Murat Duru fidanlar için suyun önemli olduğunu ve fidanların takipçisi olacaklarını belirterek, “Diktiğimiz her yer için su çok önemli. Ağaç dikim kampanyası yapıyoruz, martta sonbaharda diktiğimiz yerler lütfen sulansın. Koordineli bir şekilde yapalım bu yönüyle çok önemli emeğimiz yerini bulsun” ifadelerini kullandı.

 

“AMACIMIZ BURAYI TAMAMEN ORMANLIK HALE GETİRMEK”

 

Hatıra ormanına daha önce de fidan dikildiğini ancak fidanların tutmadığını da kaydeden Kaymakam Murat Duru, “Zaman zaman buraya fidan dikilmiş ama bazılar tutmuş bazıları tutmamış amacımız burayı tamamen ormanlık hale getirmek. Dikilen fidanları sonuna kadar takip edeceğiz. Hem sulanmasını hem tutup tutmamasını”dedi.

 

TÜM TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Türkiye’nin her yerinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildiğine de değinen Duru, “Türkiyemizin her tarafında bütün il ve ilçelerde 11 Kasım saat 11’de fidan dikiliyor. Orman Bakanlığımızın koordinesinde biz de ilçemizde böyle bir faaliyeti 11 Kasım’da gerçekleştirmiş olduk. Gelecek nesillerimize güzel bir çevre ormanlık bir alan bırakmak istiyoruz. Çerkezköy’ümüzde de bu organizasyonu en güzel şekliyle bugün itibariyle yapmış olduk. İnşallah diktiğimiz fidanların altında yetiştikten sonra gölgesinde hep beraber çay içeriz” ifadelerini kullandı.

 

GÜNÜN ANISINA HEDİYELER VERİLDİ

 

‘Geleceğe Nefes’ etkinliği kapsamında günün anısına katılımcılara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan; İklim Değişikliği, Ekosistem, Geri Dönüşüm, Çevre Temizliği, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği konulu kitaplar, kalem, silgi ve kalemtıraş seti ile ‘Geleceğe Nefes Ol’ baskılı şapka hediye edildi.

 

Haber/ Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10