Vali Yıldırım'dan 13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluş günü mesajı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Yıldırım, "Kazanılan bu şanlı zafe

Tekirdağ 12.11.2021 17:37:00 0
Vali Yıldırım

Vali Yıldırım mesajında,” Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun dört bir yanı emperyalist güçler tarafından işgal edilirken özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Milletimiz,  “ya istiklal ya ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.  Milli Mücadele döneminde gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine her kesimden insanımız bütün imkanlarını seferber ederek ve canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiştir.Kuvay-ı Milliye örgütlerinin bütün bir Anadolu insanıyla birlikte yürüttüğü cesurca direniş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki düzenli orduyla zirveye ulaşmış, İnönü Muharebeleri ve Sakarya Meydan Muharebesinde kazanılan şanlı zaferlerle düşman orduları bozguna uğratılmıştır. Türklere Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt zaferinin 851. Yıldönümünde 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos 1922 tarihinde destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, yurdumuzun sonsuza kadar Türk toprağı olarak kalacağını göstermiş, Milletimizin ezelden beri hür yaşadığını ve daima hür yaşayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır” dedi.

 

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 

Kazanılan bu şanlı zaferlerin verdiği ilham ve cesaretle işgal altındaki diğer toprakların kurtarıldığını kaydeden Vali Yıldırım, “Kurtarılan topraklarımız içinde Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu, Çanakkale’nin kahraman Alayı 57. Alay’ın konuşlandığı ve sefere çıktığı, Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımız da vardır.  1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ’ın tüm ilçeleri özgürlüğüne kavuşmuş, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, şehitlerimizin son örtüsü bayrağımız özgürce yeniden göndere çekilmiş, Ezan-ı Muhammedi yeniden okunmaya başlanmıştır.Kutlu zaferin ardından, adeta küllerinden yeniden doğan Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, gün geçtikçe güçlenen ordusu, kalkınma yolunda yaptığı atılımlarla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini almıştır.Büyüyen ve gelişen Cennet Vatanımızın “Mavi Gözlü ili Tekirdağ’ımız”ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

Haber/şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10