Çerkezköy'de ' Bir Hareketine Bakar Hayat' denetimi

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarını en aza indirmek, ölüm ve yaralanma riskini azaltmak amacıyla 'Bir Hareketine Bakar Hayat' projesi kapsamında Çerkezköy'de de denetim yapıl

Çerkezköy 12.11.2021 18:26:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’de İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

 

DENETİM YAPILDI

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde aynı anda gerçekleştirilen “Bir Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında, Çerkezköy’de trafik denetimi gerçekleştirildi. Trafikte seyir halindeyken emniyet kemeri takmanın yalnızca tek bir hareket gerektirdiği ve birçok kazada hayat kurtardığı vurgulanan uygulamaya, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin ve emniyet personeli katıldı.

 

YÜZDE 60 ORANINDA AZALTIR

 

Denetimlerde sürücüleri tek tek emniyet kullanımı konusunda uyaran Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ İçişleri Bakanlığımızca ülkemiz genelinde ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ sloganıyla emniyet kemeri uygulamasına dikkat çekmektedir. Emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini yüzde 60 oranında azaltır. Biz de burada denetimlerimizi gerçekleştirdik. Biz de burada ‘Emniyet Kemeri kullanımına bakar hayat’ diyoruz. Biz buradan tüm Çerkezköylü arkadaşlarımıza bir hareket yapın, hemen emniyet kemerinizi takın diyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10