Kurtuluş yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa'da resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuÅ

Tekirdağ 14.11.2021 17:29:00 0
Kurtuluş yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi

Resepsiyona Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, İl Protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“DEMOKRASİMİZİ KURTULUŞ SAVAŞI'NIN ZAFERLE SONUÇLANDIRILMIŞ OLMASINA BORÇLUYUZ”

 

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunu konu alan sine vizyon gösterisi ile başlayan 13 Kasım Resepsiyonun açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Albayrak, “Bilindiği üzere özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, Cumhuriyet'imizi ve demokrasimizi Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandırılmış olmasına borçluyuz” ifadelerini kullandı.

 

 

“BÜYÜK BİR DİPLOMATİK ZAFERDİR”

 

“Her bir aşaması şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda kahraman ordumuz, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde zaferden zafere koşmuştur”  diyerek sözlerine devam eden Başkan Kadir Albayrak, “İnönü'de, Sakarya'da ve Dumlupınar'da, çağın en modern silahlarına sahip düşman ordularını mağlup eden şanlı ordumuz, vatan topraklarımızı işgalden kurtarmıştır.11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Mütarekesi, muharebelerin kazanıldığı Anadolu topraklarının yanı sıra İstanbul ve Trakya Bölgemizin de kurtarılmasını sağlaması büyük bir diplomatik zaferdir” dedi.

 

“ÖZGÜRLÜK, BAĞIMSIZLIK VE BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞADIK VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Albayrak sözlerinin devamında, “Ne mutlu bizlere ki, vatan sevgisini her şeyden üstün tutan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir dünya liderini yetiştiren yüce Türk milletinin fertleriyiz. Bir diğer gurur kaynağımız ise fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür Cumhuriyet nesilleri olmamızdır. Atalarımızın ağır bedeller ödeyerek kurtardıkları, Cumhuriyet'i kurdukları ve kalkınma seferberliğini gerçekleştirdikleri güzel vatanımızda özgürlük, bağımsızlık ve barış içerisinde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetini korumak, yaşatmak ve yüceltmek en önemli görevimizdir. Tarihimizden ilham alarak Atatürk ilkelerini, devrimlerini ve çağdaş fikirlerini yükselen yeni nesle anlatmaya devam edeceğiz. Yüz yıla yakın tarihiyle köklü bir çınar olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün fikirlerinin ışığında ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerine yer verdi. Başkan Albayrak'ın konuşmasının ardından, Modülasyon Müzik Grubu birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10