Zümbül oda seçimleri için adaylığını açıkladı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2022 Mart ayında yapılması beklenen genel kurul seçimlerinde Erkan Zümbül, başkan adaylığını açıkladı. Seçimlere genç ve dinamik bir kadro ile tal

Çerkezköy 14.11.2021 17:44:00 0
Zümbül oda seçimleri için adaylığını açıkladı

Esnafının çözüm bekleyen sorunlarına ait reçetenin kendisinde olduğunu belirterek göreve talip olduğunu kaydeden Zümbül, “Bizler yeni ve genç bir kadro ile bundan sonra kurumlar ve esnafların arasında köprü olmak için yola çıktık” dedi. Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Erkan Zümbül, 2018 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’nda başkanlık için üç adaydan biri olmuştu. Seçimlerde mevcut başkan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ın 537 oy aldığı seçimde Erkan Zümbül 381 oy alarak ikinci olmuştu. Üçüncü aday Necati Aksu ise seçimlerde 164 oy almıştı.

 

MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

 

Üyelerin desteği ile 2022 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerine başkan adaylığını açıklayan Erkan Zümbül,” Bir önceki seçimlerde aldığımız oylarla üyelerimiz aday olmam konusunda bana destekte bulundular. Yetkiyi 2018 yılında bize verdikleri 381 oyla gösterdiler. Bizde tecrübe kazanıp yeniden aday olduk. Çalışmalarımızı üç yıldır sürdürüyoruz. Esnafımız bize yetki verirse en iyi şekilde odamızı yöneteceğiz. Yeni yönetim gençlerden oluşacak ve esnafın da kaderi değişecektir. Esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz ve bu işe de çekirdekten yetiştik.

Çıraklık, kalfalık ustalık, usta öğreticilik kısacası her şeyi yaptık. Yanımızda birçok usta yetiştirdik., Mevcut başkan bunu geçim kaynağı haline getirmiştir. Mevcut başkan esnaf değil ve esnafın halinden anlamıyor. Pandemi de kapanan esnafa ne yardımda bulundu. Her seferinde bu son adaylığım ona buna bırakacağım diyor. Gençlere saygısı da olmalıdır. Bunlar nasıl esnaf odası başkanı oluyor. Bu mevcut başkanı nasıl seçiyorlar. Ahilik kültüründen bahsediyorlar bunu da anlamış değilim. 4 bin 500 üyemiz var ve tüm üyelerimizi bu seçimlerde sandığa gidip adayına sahip çıkmaya davet ediyorum ” dedi.

 

KURUMLAR VE ESNAFLARIN ARASINDA KÖPRÜ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

 

Bu yola baş koyduklarını ve her üyeye ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Zümbül, “ Bu kentin çocuğu olarak ilçemizin ve esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyorum. Pandemi ile birlikte görüldü ki Çerkezköy’de daha etkin, birleştirici, esnafın sesini daha iyi duyurabilecek bir anlayışa ve yönetime ihtiyaç vardır.  Bizler yeni ve genç bir kadro ile bundan sonra kurumlar ve esnafların arasında köprü olmak için yola çıktık. Allah çıktığımız bu yolda hayırlar eylesin diyerek, esnaflarımızdan yapılacak olan seçimlerde desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10