İhtiyaç sahipleri için yardım kermesi düzenlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çerkezköy Temsilciliği, bölgede bulunan yetim ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak adına 12-14 Kasım tarihleri arasından yardım kermesi düzenledi. Yard?

Çerkezköy 14.11.2021 17:49:00 0
İhtiyaç sahipleri için yardım kermesi düzenlendi

Yüzün üzerinde ülkede insani yardım, insan hakları ve insani diplomasi alanlarında faaliyet gösteren, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilciliği’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararına Dekor Düğün Salonu karşısında düzenlediği yardım kermesi, dün saat 19.00’da sona ererken, İHH Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Sare Şirin, kermese katılımın yoğun olduğunu kaydetti.

 

GELİRİN TAMAMI İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KULLANILACAK

 

Kermesten elde edilen gelirin tamamının yetim ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bağışlanacağını belirten Sare Şirin, “Kermesimizin geliri yetim çocuklarımız ve ihtiyaç sahibi insanlarımız için kullanılacak. Kermesimizi Cuma günü açtık ve çok şükür güzel gitti. Burada topladığımız paraları ihtiyaç sahibi insanlara en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“HERKES EMEK VERDİ”

 

Gönüllü vatandaşlarla yaklaşık 20 gündür kermes için hazırlık yaptıklarını da kaydeden Şirin, “Biz gönüllü hanımlarımızla 15-20 gündür çalışmalar yapıyoruz. Hepsi ayrı ayrı emek verdiler. İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilcimiz Ercan Bulduk’un da çok büyük katkıları var” dedi. Yapılan işin bir gönül işi olduğunu ve güzel bir iş çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Şirin, “Gönül işi için hep beraber toplandık ve güzel bir iş çıkardık. Vatandaşlarımız çok güzel karşılık verdiler. Hanımlarımız evde bir şeyler yapıp getirdiler. Mağazaları olanlar kıyafet verdiler. Çok emek var” ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÜN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN ELİNDEN TUTACAĞIZ”

 

Yardıma ihtiyacı olan yetimler için sosyal yardımlaşma derneği ile de iletişim halinde olacaklarını ve daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşacaklarını belirten Sare Şirin, “İhtiyaç sahibi kim varsa, nerede yetim varsa hepsine ulaşmak istiyoruz. Sosyal yardımlaşma vakfından da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma noktasında destek alacağız.  İHH’nin sponsor olduğu yetimler var. Her anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşa destek olacağız. Hem maddi hem manevi. Bize ulaşan bütün ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacağız” dedi.

 

 

“VEREN ELDEN ALAN ELE GÖNÜL KÖPRÜSÜYÜZ”

 

Kermesi bu yıl ilk kez düzenlediklerini kaydeden Şirin, “Altı ayda bir tekrarlayacağız. Biz veren elden alan ele köprüyüz. Hiç kullanılmamış kıyafetler, ayakkabı takı süs eşyaları parfümler, çeyiz eşyaları, gıdalar var evde hazırlanan, döner, çay, satışlarımız var”  şeklinde konuştu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10