Rektör Şahin 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde

ABD'nin Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından her yıl oluşturulan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. MÃ?

Tekirdağ 16.11.2021 17:53:00 0
Rektör Şahin

Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturularak, geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı. ‘Kariyer Boyu Etki’ ve ‘Yıllık Etki’ olmak üzere iki kategoride oluşturulan listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent, atıf, makale, atıf alan makale sayısı, h-indeks, hm-indeks ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

 

ŞAHİN, AKADEMİSYENLERİ KUTLADI

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının belirlendiği  listede, her iki kategoride de bu yıl bir kez daha yer aldı. Rektör Şahin yaptığı açıklamada, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesi mensubu akademisyenlerini gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini ifade etti.Namık Kemal Üniversitesinin Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ateş de listeye her iki kategoride bir kez daha dâhil olurken, Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Aydın ile NABİLTEM akademik personeli Doç. Dr. Elif Burcu Aydın da ‘Yıllık Etki’  kategorisinde listeye adını yazdırdı.

 

TÜRKİYE’DEN BİN 978 BİLİM İNSANI LİSTEYE DAHİL OLDU

 

22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında, dünyadaki bilim insanları arasından 2020 yılında ilk yüzde 2’lik dilime giren başarılı bilim insanlarının yer aldığı listede ‘Yıllık Etki’ kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı bu listeye Türkiye’den 1150 bilim insanı dâhil oldu ve Türkiye, listeye giren bilim insanı sayısı bakımından geçtiğimiz yılki başarısını artırarak listelerde yer aldı. Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı ‘Kariyer Boyu Etki’ kategorisinde ise dünya çapında değerlendirmeye alınan 186 bin 177 kişi arasında Türkiye’den toplam 828 bilim insanı listeye dâhil oldu.

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10