Minik satranççılar göğsümüzü kabarttı 

Mersin'de düzenlenen 2021 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç şampiyonasında Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 12 yaş altı genel kategoride Türkiye ikincisi olarak göÄ?

Çerkezköy 16.11.2021 18:04:00 0
Minik satranççılar göğsümüzü kabarttı 

2021 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç şampiyonası önceki gün oynanan final maçlarının ardından tamamlandı. Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı GülkızTulay, Başkan Vekili Av. Fatih Maden, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Yönetim Kurulu Üyesi Aykut İlker Mete, Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Teknik Kurul Asbaşkanı Harun Küçükkılınç, çok sayıda davetli, sporcu velileri, antrenörler ve hakem heyeti katıldı. 

 

 

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

 

Toplam 67 takım ve 300’ü aşkın sporcunun mücadele ettiği turnuvada 18 Yaş Genel’de, 18 Yaş Kadınlar’da, 12 Yaş Genel’de Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği, 12 Yaş Kadınlar’da ise Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü şampiyon oldu. 18 Yaş Genel’de Türk Hava Yolları Spor Kulübü ikinci, Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği üçüncü, 18 Yaş Kadınlar’da Göztepe Spor Kulübü Derneği ikinci, Yalova Altınkale Satranç Spor Kulübü üçüncü oldu. 12 Yaş Genel’de Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği ikinci, Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları üçüncü (PAÜSA), 12 Yaş Kadınlar’da Mezitli Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ikinci, Kalite Satranç Spor Kulübü Derneği üçüncü oldu. 

 

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDUK

 

Turnuvada mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 12 yaş altı genel kategoride Türkiye ikincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Öte yandan bireysel performansta sporcularımızdan Ege Yiğit Çelik, Bartu Arı ikincilik, Yağız Efe Deniz üçüncülük, Efe Yalçınkaya ise dördüncülük elde etti.

 

SPORCULARI KUTLADI

 

Törende konuşma yapan Federasyon Başkanı GülkızTulay, “ Mersin Türkiye Satranç Federasyonu açısından Türk satrancı açısından oldukça önemli bir kentimiz. Teknik ekip olarak, il temsilcilik ekibi olarak ve Mersin’deki eğitim kulüpleri olarak oldukça iyi noktadayız. Bugün düzenlediğimiz 2021 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası, 2021 yılının en önemli faaliyet programlarından biriydi. İki seneye yakındır tüm dünya bir pandemi süreci yaşıyor. Bizler federasyon olarak sizler sporcu olarak pandemi döneminde en az etkilenen branşlardan olduk. Gerek online gerekse yüz yüze turnuvalarımızı her imkanda yapmaya çalıştık. Yaptığımız her organizasyonda pandemi önlemlerimizi alıyoruz. Sizlerin de bu kurallara uyduğunuzdan eminiz. Bugün burada ülkemizin 17 ilinden katılan kıymetli takımlarımız vardı. Derece yapan tüm takımlarımızı, sporcularımızı, kulüp temsilcilerimizi, antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu ara tatilde burada olmak, pandemi koşullarında burada bulunmak en az derece yapmak kadar da bir başarı. Herkesi tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından masa derecesi elde eden sporcular ve dört kategoride ilk üç dereceyi elde eden takımların ödülleri takdim edildi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10