İTHİB'den Yünsa'ya ihracat altın ödülü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 1973 yılından beri üretim yapan, Avrupa'nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticilerinden Yünsa, pandemiye rağmen 2020'de gösterdiği ihracat başarÄ?

Çerkezköy 16.11.2021 18:14:00 0
 İTHİB

Dünyada üst segment yünlü kumaş üretiminde lider firmalar arasında yer alan ve Türkiye’de de kendi kategorisinde ihracat lideri olan Yünsa’ya bir ödülde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından verildi.

 

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Dünyanın birçok yerindeki ofis ve acenteleriyle 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapan ve Türkiye yünlü kumaş ihracatının lideri olan Yünsa, geçtiğimiz yıl da pandemiye rağmen üretiminin yarısından fazlasını ihraç etmeyi başardı. Yünsa, başarılı ihracat performansıyla, İTHİB tarafından dağıtılan İhracata Değer Katanlar Ödülleri’nde Altın Ödül kazandı.

 

TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

 

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Yünsa olarak yüksek ihracat gücümüzle Türk ekonomisine katkı sağlıyor, yenilikçi ürünlerimizle ülkemizi uluslararası alanda başarı ile temsil ediyoruz. İTHİB’in İhracata Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Yünsa’ya da Altın Ödül’ün verilmesi bizleri motive etti. Bizi ödüle değer gören İTHİB Yönetim Kurulu’na ve değerli üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle Türkiye yünlü kumaş ihracatının lider firması olarak bayrağımızı dünyanın her yerine taşımaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki Yünsa’nın yazdığı başarı hikâyesi başka yerli markalarımıza da örnek olacaktır” dedi.

 

AVRUPA’NIN MODA BAŞKENTLERİ YÜNSA İLE ÇALIŞIYOR

 

Avrupa’nın en büyük entegre dokuma kumaş üreticisi olduklarının bilgisini paylaşan Sürmegöz, “Yıllık 4 bin 500 ton kamgarn iplik üretme ve 10 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahibiz. Uluslararası büyük moda markalarının kumaş tedarikçisi olarak üst segment ve yenilikçi ürünlerimizle Türkiye’yi dünyada başarılarıyla temsil eden milli markaların başında geliyoruz. Son olarak normalleşmenin hızlanmasıyla Türk kumaşlarını Avrupa’nın en önemli fuarlarında sektör temsilcileri ile buluşturmaya devam ediyoruz.  İngiltere, Almanya ve ABD’de satış ofislerimizbulunuyor. En önemli ihracat pazarlarımız arasında Almanya, İsveç, İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa, Danimarka, Hollanda gibi ülkeler yer alıyor. Avrupa dışında ABD, Japonya, Çin ve Güney Kore de önemli pazarlarımız arasında yer alıyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10