ÇTSO müşterek toplantıların ikincisini gerçekleştirdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, yılda iki kez gerçekleştirilen yapılan müşterek komite toplantılarının ikincisini yaptı. Bir ilke imza atan ÇTSO, toplantıyı 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası Başbak

Çerkezköy 16.11.2021 18:22:00 0
ÇTSO müşterek toplantıların ikincisini gerçekleştirdi

Demokrasi ve Özgürlükler Adası Katre Island Hotel’de gerçekleştirilen toplantı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

SORUNLARI DİNLENDİ

 

Toplantıda yapılan bilgilendirmede 2021 yılında yüksek performans sağlayan meslek komitelerinin 8, 7, 6 ve 4’üncü meslek komitelerinin olduğu kaydedilirken, toplantının devamında meslek komitelerinin 2022 yılı görüş ve önerileri alındı.  İnşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman bulunamaması, iklim değişikliği, küresel ısınma, sanayi sektörünün hızla büyümesiyle birlikte üretim tesisi sıkıntılarının yaşanması gibi konularda görüşlerini bildiren meslek komitesi temsilci ve üyeleri, salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları da ifade ettiler.  Salgın sebebiyle toplantıların online ortama taşındığını kaydeden meslek komitesi üye ve temsilcileri, “ En büyük sıkıntılarımız eleman eksikliğidir ve bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bu konuda da meslek liselerine büyük vazife düşmektedir. Bu sorun çözülmediği takdirde bazı sektörleri karanlık günler beklemektedir.

Okullardan staj için aldığımız öğrenciler ‘ben bu işi yapmayacağım’ diyor. Bu sıkıntı aşılamazsa bizi zor günler bekliyor. Sanayi şehri olan Tekirdağ’da sanayiciler olarak bu durum karşısında kara kara düşünüyoruz” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY’E SANAYİ MÜZESİ KAZANDIRILMALI

 

Toplantıda mesleğe göre asgari ücret belirlenmesi gerektiğini ifade eden bazı meslek komite temsilcileri, “ Çerkezköy’e bir sanayi müzesi kazandırılması gerekiyor. Çerkezköy’de yapılan endüstriyel fuarda firmaların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından çok önemli oldu. Ayrıca dijital satın alma platformunun da oluşturulması gerekiyor” dedi. Böyle bir platform oluşturmanın yasak olduğunu kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “ Bizde bunu düşünmüştük ama böyle bir havuz oluşturmak mümkün değildir” dedi.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10