Çerkezköy tiyatro ile renklendi

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür- Sanat etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz gün "Seni Unutmak İstemedim ki" adlı tiyatro sahnelend

Çerkezköy 18.11.2021 16:04:00 0
Çerkezköy tiyatro ile renklendi

Pandemi tedbirleri nedeniyle uzun zamandır ara verilen kültür sanat etkinlikleri Çerkezköy’de tekrar başladı. Atatürk Kültür Merkezinde pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ilki, şair, gazeteci ve yazar Sunay Akın’ın 10 Kasım’da ‘Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet Yolunda’ konulu söyleşisiyle başlamıştı. Kültür sanat etkinliklerinin ikincisigeçtiğimiz gün saat 20.00’de sahnelenen Seni Unutmak İstemedim ki adlı tiyatroyla devam etti. Atatürk Kültür Merkezi’ne erken saatlerde gelen tiyatroseverler, salona pandemi tedbirleri kapsamında HES kodu sorgulamalarının ardından alındı.

 

 

 

750 KİŞİLİK SALONDA YER BULAMAYANLAR MERDİVENLERE OTURDU

 

Oyuna Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri; Sait Yazı, Adem İçli, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Memiş, Beytullah Coşkun, Mehmet Şahin Yılmaz, Bulut Becerik, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tiyatroseverler, 750 kişilik salonda yer bulamayınca belediye tarafından verilen minderlerde merdivende oturarak oyunu izledi.

 

KADINLAR ASLINDA NE İSTER?

 

Kayra Şenocak’ın yazıp aynı zamanda oynadığı oyunun oyuncu kadrosunu, Ferdi Akarnur, Dost Elver ve Buket Dereoğlu oluşturuyor. İzleyenlerin kadın ve erkek ilişkilerine farklı bir bakış açısı kazandıran tiyatronun konu başlıklarını: 11 yıllık bir evliliği ayakta tutmak için en fazla ne yapardınız, mesela sırf karınızı mutlu etmek için hamile kalır mıydınız, kadınlar aslında ne ister, erkekler bu isteklerin ne kadarını doğru anlar, madem evlilik uzun bir oyun o zaman haydi oynamaya başlayalım oluşturuyor. Günümüz kadın erkek ilişkilerinin esprili bir dille anlatıldığı oyunda kimi geçmişe dönerek anlatılan betimlemeler seyirciden beğeni topladı.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Oyun sonunda oyuncu Kayra Şenocak Herkes herkesi olduğu gibi kabul etse, kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasa’ mesajını verirken, Müslüm Gürses’in ‘Affet’ şarkısı ile oyun sona erdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, oyunculara çiçek takdim ederken, oyun sonunda tiyatroseverler, kulise inerek oyuncular ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10