Albayrak: Kentimizin ulaşım kalitesini artıracağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde başlatılan yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bağlantı yollarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek teknik per

Tekirdağ 19.11.2021 14:59:00 0
Albayrak: Kentimizin ulaşım kalitesini artıracağız

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından sürdürülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Marmaraereğlisi'nde açılışı yapılan 12,5 kilometre uzunluğundaki Yakuplu yoluna ek olarak Türkmenli-Çeşmeli, Türkmenli-Yeniçiflik, Türkmenli-Şahbaz ve Şahbaz-Yakuplu mahalle yollarındaki SSB beton yol çalışmalarında sona gelindiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Daha önceki yıllarda sathi kaplama olarak yapılan ancak ağır vasıta trafiği ve yoğunluğu nedeniyle sathi kaplamasında önemli ölçüde bozulmalar meydana gelen ve yer yer 5 kilometreye kadar düşen yolun genişliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı yatırım programına dâhil edilmesinin ardından 7,5 metreye çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

 

“YOL STANDARDI YÜKSELTİLDİ”

 

Yetkililer ayrıca, toprak işleri, sanat yapıları ve alt temel tabaka işlemi gerçekleştirilen yolun üzeri silindirle sıkıştırılmış beton kaplama yapıldığını da belirterek, “Ayrıca 13 bin metreküp beton, 12 bin metreküp alt temel, 24 bin metreküp taş dolgu ve 80 metre büz kullanılarak yol standardı yükseltildi” dedi. 

 

BAŞKAN ALBAYRAK, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Albayrak teknik personelden bilgi aldı. Başkan Kadir Albayrak yaptığı açıklamada, "Marmaraereğlisi ilçemize bağlı Türkmenli Mahallemiz ile Çorlu ilçemize bağlı Şahpaz Mahallemiz arasındaki 12 kilometrelik bağlantı yolunun SSB beton yol çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızca yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek görevli arkadaşlardan bilgiler aldık. İl genelinde kentimizin ulaşım kalitesini arttıracak önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Çalışmalarında son aşamaya geldiğimiz Türkmenli-Şahpaz bağlantı yolunu en kısa sürede açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandık.

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10