Bremen mızıkacıları Kapaklı'da ilgiyle izlendi

Kapaklı Belediyesi tarafından Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında'Bremen Mızıkacıları' isimli ücretsiz çocuk tiyatrosu miniklerin beğenisine sunuldu.

Kapaklı 19.11.2021 16:21:00 0
Bremen mızıkacıları Kapaklı

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kültür Sanat etkinlikleri dün ‘Bremen Mızıkacıları’ adlı çocuk tiyatrosu ile başladı. Saat 13.00, 15.00 ve 17.00 olmak üzere üç ayrı seansta sahnelenen oyunu izlemeye gelen minikleri, anne babaları salon çıkışında bekledi.

 

MİNİKLER, KAHKAHAYA BOĞULDU

 

Evlerinden ayrılmak zorunda kalan; Eşek, Köpek, Kedi ve Horoz’un hayatta kalma ve özgür bir yaşam kurma mücadelelerinin anlatıldığı oyunda, küçük izleyiciler ‘özgürlük’ kavramı üzerinde düşündürülürken, yardımseverlik ve birlik beraberliğin de vurgusu yapıldı. Çocuk müzikleriyle dikkat çeken oyunda, oyuncular zaman zaman çocuklarla konuşarak çocukların oyuna olan ilgisini canlı tuttu. Oyun, Kapaklılı miniklerin beğenisini kazandı.

 

OYUNUN KONUSU

 

Sahiplerinden gördükleri zulme artık dayanamayıp yollara düşen Eşek Midas, Köpek Titrek, Horoz İbik ve Kedi Prensesin hikayesi… Bu dört arkadaşın, müzisyen olma hayaliyle, Bremen şehrine doğru ilerlerken, yaşadıkları bu macerada birlik olmanın önemini harika dans ve şarkılarıyla anlattıkları güldüren ve eğlendiren bir oyun.

 

BAŞKAN ÇETİN ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

 

 3 seans şeklinde sahnelenen oyuna katılan çocuklar oyun sonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdi.Tiyatro sonunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında ilk olarak çocuklara yönelik bir etkinlik yapmak istediklerini kaydetti.

Çetin, “Bugün çocuklarımıza güzel bir gün yaşatmak istedik ve onları güzel bir oyun ile baş başa bıraktık. İnşallah bundan sonra çocuklarımıza yönelik bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” dedi. Başkan Çetin, tiyatro oyuncularına çiçek takdim ederek emekleri için teşekkür etti.

 

Haber/Fatma Nur Vural

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10