Malkara'da Derin Çatak Şehitleri anıldı

Malkara'da 1912 yılında Bulgar askerleri tarafından şehit edilen vatandaşlar anısına düzenlenen Derin Çatak Şehitlerini Anma Günü programı, Sağlamtaşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin

Malkara 22.11.2021 15:54:00 0
Malkara

Derin Çatak Şehitlerini Anma Programına; Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

KURAN’I KERİM VE DUALAR OKUNDU

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Derin Çatak Şehitlerini Anma Programında öğrenciler tarafından şiirler ve görevli imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

 

 

DERİN ÇATAK’DA NE OLMUŞTU?

 

Bulgar birliklerine karşı çete faaliyetleri yapan Kurt Mehmet'e Bulgar birlikleri tarafından haber yollanarak kendisine bir şey yapılmayacağı yönünde verilen sözlerin ardından Kurt Mehmet ve arkadaşları Bulgar komutanlarına inanarak Derin Çatak Mevkii'nden Sağlamtaş'a geldiler. Fakat sözünde durmayan Bulgar birlikleri Kurt Mehmet, Çalı Abdullah, Veysel Ağa, Bedel Mehmet, Hacı Onbaşıların Mehmet, Hüsniyelerin Süleyman Ağa, Kuranların Küçük Mustafa, Koca Berberlerin Hacı Mehmet, Çınarlıdere'den Mustafa Ağa, Pamukların Hüseyin Ağa ve İbrahim Pehlivan'ı Derin Çatak Mevkii'sinde infaz ederek katliam yapmışlardır.

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10