Bulgaristan seçimlerinde ikinci tura ilgi düşük oldu

Bulgaristan'da ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar, 1 hafta arayla sandık başına gitti. 14 Kasım'daki ilk tura yoğun ilgi gösteren soydaşların bu kez seÃ?

Tekirdağ 22.11.2021 16:02:00 0
Bulgaristan seçimlerinde ikinci tura ilgi düşük oldu

Bulgaristan’da 14 Kasım’da yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı adayları yeterli oyu alamayınca seçimler ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gercikov için bugün ülkede yeniden sandık başına gidildi. Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanabilmesi için de 126 sandık kuruldu. Bu sandıklardan 3'ü Edine'de, 7'si Kırklareli'de ve 12'si Tekirdağ'da yer aldı. Oy kullanma işlemleri saat 07.00'de başladı. 14 Kasım'daki seçimlerde 92 bin 10 çifte vatandaş oy kullanırken, ikinci tura ilginin düşük olduğu gözlendi. Çorlu Havuzlar Ortaokulu'nda oyunu kullanan Rasim Çınar, "Geçen hafta Bulgaristan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı için oy kullandık. Cumhurbaşkanı ilk turda seçilememişti, ikinci turda 2 adaydan birine oy veriyoruz. Her ne kadar Türkiye'de yaşıyor olsak da Bulgaristan'daki demokratik haklarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

 

“VATANDAŞLIK HAKKIMIZI YERİNE GETİRDİK”

 

Edirne'de 75'inci Yıl Ortaokulu'nda oy kullanan Coşkun Molla ise, "Hayırlı olmasını diliyorum. Uzun zamandır Bulgaristan'da hükümet kurulamıyordu. İnşallah bu seçimden sonra bu olanak sağlanmış olur; dileğim bu. Vatandaşlık hakkımızı yerine getirdik. Böyle bir olanak olduğu için de mutluyuz, burada çift vatandaş olmanın ayrıcalığı diyelim" diye konuştu.

 

 

“GEÇTİĞİMİZ HAFTAKİ KATILIM OLDUKÇA İYİYDİ”

 

Sandık başına giden Salim Savaş ise, "Geçen hafta katılım daha çoktu. Bu hafta zayıf gidiyor. İnsanların belli ki işi var, gelemiyor. Geçtiğimiz haftaki katılım oldukça iyiydi. 30 yıldır böyle bir katılım görmemiştim. Bu hafta biraz zayıf" ifadelerini kullandı. Necmettin Aymaz da "Hayırlı olsun. Yıllardır DPS'nin içindeyim, gençlik kollarından geldim. İlk defa üçüncülük almamız, bizim için güzel bir gurur oldu. İnsanların sahip çıkması çok güzel" ifadelerini kullandı.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10