Kadına yönelik şiddetin farklı yönleri ele alındı

Tekirdağ'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans Paneli

Tekirdağ 24.11.2021 16:21:00 0
Kadına yönelik şiddetin farklı yönleri ele alındı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Osman Kılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“PEK ÇOK KADIN GELECEKTE GÖRECEĞİ ŞİDDETİN BUGÜNDEN TANIĞIDIR”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ülkü Uslu’nun konuşmasıyla başlayan panel, daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Beyazyüz’ün açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti. Öğretim Üyesi Beyazyüz, “Pek çok kadın gelecekte göreceği şiddetin bugünden tanığıdır. Çünkü birtakım öncü işaretlerle karşılaşmaktadır. Kadınlar genellikle şiddetin belirtisi olan davranışları geç fark etmektedir. Fark etseler dahi şiddetin işaretleri karşısında tavır almak için yeterince etraftan desteklenmemektedir. Şiddet failleri ile ilgili psikolojik bir değerlendirme yapıldığında anormal davranış %35-%45 arasında görüldüğü tespit edilmiştir.” dedi.

 

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

 

Doç. Dr. Murat Beyazyüz’ün ardından panele katılan Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Cankurt, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Dr. Zehra Gözütok Tamdoğan, Av. Özge Beyazsu ve Av. Celal Anıl Serbest kadına yönelik şiddetin farklı yönlerini ele aldıkları konuşmalarını yaptılar. Panel, hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10