Şiddetle Mücadele Farkındalık Semineri düzenlendi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Tekirdağ Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde Şiddetle Mücadele Farkındalık Semineri düzenlendi.

Tekirdağ 28.11.2021 15:43:00 0
Şiddetle Mücadele Farkındalık Semineri düzenlendi

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, İl Jandarma Komutan V. Mustafa Çetinkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, muhtarlar ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ülkü Uslu’nun konuşmasıyla devam etti.

 

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

 

Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Temmuz 2021 itibariyle 2022-2025 yıllarını kapsayan Kadına Şiddetle Mücadele 4. Ulusal eylem planının yürürlüğe girdiğini kaydederek, “Sayın Bakanımızın da her fırsatta tanıtımına önem verdiği bu planda şiddete sıfır tolerans ilkesiyle topyekûn bir seferberlik ruhu karşımıza çıkmakta. Yeni dönemin yol haritası olacak bu planda: Adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri toplama ve İstatistik değerlendirmesi. Başlıkları altında beş temel ana hedef yer almakta ki; yerel yönetimlerin en uç noktaları ve aileye en yakın birimler olarak muhtarlarımızın ve ekonomik anlamda kadını güçlendirmek faaliyetlerini yürütmek bakımından kooperatiflerimizin bu saydığımız hedeflerde önemli rolünüz ve katkılarınız olacağı çok aşikâr” dedi.

 

 

TEKİRDAĞ’IN EYLEM PLANI ARALIK AYINDA HAZIR OLACAK

 

“Bu yol haritası doğrultusunda biz de yerelde tüm kurum ve kuruluşlarımızla istişare toplantılarımız sonucunda Sayın Valimizin onayıyla Aralık ayı içinde hazır edeceğimiz kendi il eylem planımız kapsamında zaman zaman sizlerle bir araya gelerek iş birliği adına çalışmalarımız olacağını da bu fırsatla belirtmiş olalım” diyerek sözlerine devam eden Uslu, “İlkini 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında siz değerli kadın muhtarlarımız ve kadın kooperatiflerimiz temsilcileri ile düzenlediğimiz bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek tekrar saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Uslu’nun ardından, Sosyolog Umay Ülker kadına şiddetle ilgili bir seminer gerçekleştirdi.

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10