Kaplan: İYİ Parti olarak devlet yönetmeye talibiz

İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı kahvaltı programı düzenlerken, programda partiye yeni üye olanlara da rozetleri takıldı. Programda iktidarı eleştiren İYİ Parti TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletve

Kapaklı 28.11.2021 18:14:00 0
Kaplan: İYİ Parti olarak devlet yönetmeye talibiz

Kapaklı’da bulunan bir restaurantta düzenlenen kahvaltıya TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kahvaltının ardından konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “ Pandemi nedeniyle partililerimiz ile bir araya gelemedik ancak bu dönemde partimize bir çok katılım gerçekleşti.  Partimize yeni üye olan arkadaşlarımıza partimize güç kattıkları için teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız daha güçlü ve daha yüksek bir sesle devam edecek. Daha güçlü bir Kapaklı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın vekilim Ankara’da bizim sesimiz oluyor. Burada vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları Ankara’da dile getiriyorsunuz, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca il başkanımıza da bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sahada daha fazla yer alarak, daha güçlü bir şekilde, Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’den aldığımız güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

 

Erken seçime hazır olduklarını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya,” Bu bulaşmaları gerçekten özlemişiz. Bizim tek amacımız, kuruluş felsefemiz Türkiye Cumhuriyeti’ni bu masalarda buluşturmaktı. Biz bu yola 3 kişi çıktık, 3 bin olduk, 30 bin olduk, 3 milyon olduk, iktidara doğru yürüyoruz. Bizlerle birlikte yol yürümeye çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İktidara giden bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Beyefendilerin oluşturmuş olduğu korku imparatorluğunu yıka yıka, tekmeleye tekmeleye bu günlere geldik. Artık mevcut hükümet devlet yönetme iradesini kaybetmiştir. Bugün İYİ Parti tüm teşkilatlarıyla erken seçime hazır durumdadır. Asgari ücretlilerimiz, işsizlerimiz dört gözle seçimi bekliyor” dedi.

 

 

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞİ DE Mİ DIŞ GÜÇLER YÜKSELTİYOR

 

İktidarı eleştiren İYİ Parti TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan,” Ülkemizde bizler de çok zor dönemden geçiyoruz. Mevcut iktidar beceriksizliklerine bahane arıyor. Doların ve euronun artmasını dış güçlere bağlıyorlar. Peki elektrik ve doğalgazı da dış güçler mi yükseltiyor? Biz İYİ Parti olarak devlet yönetmeye hazırız. Bir proje açıkladık. Artagan Projesi. Bu proje tamamen kayıt dışı ekonomiyi sıfırlamak adına, ülkemizi zirveye çıkaracak projedir. Bu projeyi detaylandırmak adına Rüzgar Gülü eğitim projesini açıkladık. Bugün her hafta değişik projeler açıklıyoruz ki, ülkemiz daha iyi yönetilsin ve halkımız daha huzurlu ortamda yaşasın diye. Biz doğruya ‘Doğru’ yanlışa ‘Yanlış’ diyoruz. Örneğin tezkerede iktidar partisiyle birlikte olduk” diye konuştu.

 

 

ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYORUZ

 

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de yaşadığı olaya değinen Kaplan, “ Bingöl’de Lütfü Türkkan milletvekilimize o kadar saçma şekillerde yüklendiler ki, yapmaması, konuşmaması gereken bir cümle kullandı ama karşı taraf onun gibi 10 tane cümle kullandı onun kadar gündeme getirmediler. Onu oraya getiren arkadaş, kim olduğunu biliyoruz ama şehit yakını mıdır, kimdir onu dahi bilmiyoruz. Genel başkanımız bizimle çok açık bir toplantı yaptı. 36 tane milletvekili, 20 tane genel başkan yardımcımızla toplantı yaptı. ‘Bakın arkadaşlar’ dedi. Bana bugün, bu hafta içerisinde gelen kamuoyu araştırması bu. Bu kamuoyu araştırması meclisteki 5 parti arasındayız. Her ay 20 bin vatandaşa yapılan araştırma bu. ‘Her zaman ben sizi kolluyordum’ dedi. ‘Ama şimdi ben sizi kollayamam’ bugünden sonra kendi kendinizi kollayın dedi. Çünkü İYİ Parti yükseliyor, sürekli artan bir grafik çiziyor. Bu yapılan profesyonel provokasyon. Siirt’te yapılan profesyonel provokasyon. ‘Kürdistan’a hoş geldiniz’ dedi. Hoş bulduk dese, Kürdistan’ı kabul etmiş olacak. Onun için bu provokasyonlar bizlere oluyor, il, ilçe yöneticilerimize, başkanlarımıza da oluyor. Biz iktidarı yönetmeye talibiz, adım adım iktidara yürüyoruz. İktidarı yönetmek için halka güven vermemiz lazım. Bu hükümetin beceriksiz bakanları, beceriksiz valileri, emir almış komutanları ile ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Biz bunu İYİ Parti olarak önüne geçtik” dedi. Bütçe görüşmelerinde komisyonlarda ellerinden ne gerekiyorsa yaptıklarını kaydeden Kaplan, “ Şimdi ayın 6’sında konuşmalarımızı yapacağız. İlçelerimiz adına ne sorununuz varsa bana aktarın. Allah nasip ederse biz 2022’de erken seçim olursa hedefimiz iktidar. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı cumhurbaşkanı olacak, genel başkanımız sayın Meral Akşener de başbakan olacaktır” dedi.

 

 

5 BİN 200 TL İSTİYORUZ

 

Basın mensuplarının asgari ücretle alakalı sorusunu cevaplayan Kaplan,” Türk-İş’in talep ettiği 5 bin 200 lirayı istiyoruz. Asgari ücretten verginin kaldırılmasını istiyoruz. İş verenlerimize destek amaçlı teşvik verilmesini talep ediyoruz. Geçen sene asgari ücret açıklandığı zaman 383 dolardı, şimdi ise 228 dolarlara tekabül ediyor. Aynı rakamı çarptığınız zaman 4 bin 672 lira yapması gerekiyor. Ama Türk-İş 5 bin 200 istedi, bizim de talebimiz bu yöndedir” dedi.

 

“TÜM PROJELERİMİZİ ANLATIYORUZ”

 

Projeleri anlatmakta İYİ Parti’nin zayıf kaldığı yönündeki eleştiriye cevap veren Kaplan; “Biz saha ziyaretlerimizde bunların hepsini anlatıyoruz, miting yapıyoruz, fakat medyada fazla yer alamıyoruz. Ben milletvekiliyim her geldiğimde geziyorum, sorunları dinliyorum” dedi. Herkese ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “ Bu konuda medyada yer almak konusunda biraz zayıf kaldık. Fakat iktidar düne kadar muhalefete bir oyuncak gibi görüyordu, muhalefet de bu oyuncak oluyordu. İşte ‘Sen onu dedin, ben bunu dedim’ vs diyor. Fakat Genel Başkanımız bunu değiştirmeye başlamıştır. Genel Başkanımızın her cümlesi gündem oluyor. Biz şöyle bir muhalefet yapmadık, iktidar şunu yaptı, ama sen şunu yapmadın demedik. Otoyol yapıldı, fakat bu otoyolu neden yaptın? demedik. Otoyol 1 liraya mal oldu 3 liraya satılırken bu 2 liralık rantı kim aldı diye sorduk. Genel Başkanımız sokak sokak dolaşıyor. Eksik kalan taraftarı da tabi ki de CHP giderecektir.  Biz iktidara muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz, yapması gerekenleri söylüyoruz. Asgari ücret 5 bin lira olsun, evet olsun. Ama iş veren işçi çıkartacak. Biz diyoruz ki iş verenlerin de yükünü hafifletin. Evet. Biz basında yer alamıyoruz. Size iletme konusunda bir eksiğimiz var ama biz bunu tamamlayacağız. EYT’yi ilk dillendiren lider sayın genel başkanımız Meral Akşener olmuştur. EYT’yi biz söyledikten sonra EYT’nin varlığını hissettiler. Parlamenter sistemi yine ilk biz dillendirdik. Genel başkanımız ben başbakan olacağım dedi. Söylediklerinin de arkasında. İlk yapılacak seçim ne seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi. Ve genel başkanımız başbakan adayıyım diyor. Ve bu söylediklerini yapacak bir genel başkanımız var. Yapmış olduğumuz faaliyetleri herkese anlatacağız” diye konuştu.

 

ŞENTOP VE ÖZTRAK’I ELEŞTİRDİ

 

TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı da eleştiren Alkaya, “ Sayın Mustafa Şentop ve Faik Öztrak’a Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu’da yürüme talebinde bulundum. Ölüyoruz, bunun için siyaset yapmaya da gerek yoktur. Hem ekonomik anlamında hem de zehir anlamında ölüyoruz. Milletvekilimiz Enez Kaplan Ergene Nehri ile alakalı üç tane soru önergesi verdi. Bunları konuşmalıyız. 6’sında başlayacak olan bütçe görüşmeleri var. Bu kalem kağıt bütçesi değil. O bütçe görüşmelerinde söz hakkı oluştuğunda sayın milletvekilim 11 ilçenin sorunları ne varsa onları dile getirecek. Bu tarz konuşmalar senede bir yada iki kez oluyor.  Onu dile getirelim ve en azından CHP’nin ikinci adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci adamı da utanır da memleketlerine hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşurlar” dedi.

 

“TEKİRDAĞ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy ve Kapaklı’da çalışmaları ile alakalı sorusunu cevaplayan  Alkaya; “Az önce bir cümle söyledim. CHP’nin ikinci adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci adamı. Soracağınız her soruda bu iki adamı başa alın. Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Ankara’dan bütçe alamıyor, neden? Hizmet yaparsa yine kazanır diye. AK Parti bundan sonra hiçbir belediye alamaz. Kapaklı Belediyesi, reisin elinden ödül alan belediyeler arasına da giremedi. Süleymanpaşa aldı, demek ki AK Parti kendi belediyeleri arasında da torpil yapıyor. Süleymanpaşa’ya gereken ekonomiyi sağlıyor ama Kapaklı’ya sağlamıyor. Yani o yüzden bizim de hizmet konusunda eksiklerimiz var, bütçe yok. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir talepte bulunduk ve iktidar partisi milletvekiline de aynı şekilde talepte bulunduk. Pandemide su faturalarına zam yapmayın ve suyu kesmeyin dedik. Zammı geri alamadık ama kademelerde değişiklik yapıldı ve kimsenin de faturası kesilmedi. Su faturasını kapatmayan ailenin suyunu kesmeyen bir belediyeden, doğalgazını kapatan bir hükümetten bahsediyoruz. Rezil bir altyapı var. Tekirdağ hak ettiği değeri görmüyor” dedi. Konuşmaların ardından partiye katılan üyelere protokol üyeleri tarafından rozetleri takıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10