Başkan As'tan sürücülere kış lastiği uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada, kış lastiklerinin önemine dikkat çekerek, sürücülerin 1 Aralık tarihine kadar araçlarına kış l

Çerkezköy 29.11.2021 18:17:00 0
Başkan As

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde, sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından her yıl uygulanan kış lastiği zorunluluğuna sayılı günler kaldı.

 

1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

 

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık itibariyle başlayacağını kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şoför esnafına ve diğer sürücülere uyarılarda bulunarak, “ Can ve mal güvenliğimiz için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi çok büyüktür. Çünkü araştırmalara göre yaz aylarına nazaran kış aylarında kaza yapma riski çok daha fazladır. Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması ile meydana gelmektedir. Bundan dolayı zorunlu uygulamanın başlamasına az bir zaman kala esnafımızın kış lastiklerini taktırıp mevsim şartlarına uygun hale getirmesi gerekmektedir. Kış lastiği uygulaması hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü bölgelerde 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılmaktadır. Bunun için yaklaşan kış ayları öncesinde esnafımıza kış şartlarına uygun hale getirmelerini öneriyorum” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10