Dublörlü dolandırıcılık polise takıldı

Çerkezköy'de sahte kimlik ve dublör ile düzenlenen vekaletnameyle 1 milyon TL'lik gayrimenkulü satmaya çalışan kişi Tapu Müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde yakalanırken, saniye saniye kamer

3.12.2021 09:34:00 0
Dublörlü dolandırıcılık polise takıldı

MEMURUN DİKKATİNİ ÇEKTİ

 

Edinilen bilgiye göre, bir kişi, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan E.Ö.’ye ait dükkanın satışı için Edirne Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı. Çerkezköy Tapu Müdürlüğü personellerince yapılan incelemede, işlem için verilen vekaletnamedeki kişi ile müdürlük kayıtlarında bulunan malikin fotoğraf, imza ve yazı örneklerinde farklılıklar tespit edildi. Mal sahibine telefon ile ulaşan yetkililer, mal sahibinin vekaletname talebinde bulunmadığını ve bu kişileri tanımadığını bildirmesi üzerine polis ile irtibata geçti.

 

 

 

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyon için düğmeye basan polis ekipleri, Tapu Müdürlüğü’nde vatandaş gibi beklemeye başladı. İki tarafın tapu müdürlüğüne davet edilmesi üzerine polis ekipleri yaklaşık değeri 1 milyon TL olan gayrimenkulü sahte kimlik ve vekaletname kullanarak satmaya çalışan şüpheliyisuçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli S.C, polisteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, ödenen 90 bin liranın da alıcıya iade edildiği öğrenildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10