Çerkezköy'de engelsiz bilim fuarı düzenlendi

Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmak

Çerkezköy 3.12.2021 13:37:00 0
Çerkezköy

Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engellilerin sadece bir gün değil her gün yanında olduğumuzun mesajının verildiği, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Çerkezköy Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu’nda saat 11.00’ de düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, bazı siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

75 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYOR

 

Fuarın açılış konuşmasını yapan Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü, TÜBİTAK ile okulun 4006 Bilim Fuarını ortaklaşa yaptıklarını belirterek, Okulumuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinden olmak üzere toplam 75 öğrenciye eğitim öğretim vermektedir. Okulumuzun amacı öğrencilerimizi, toplumsal yaşama ve mesleki eğitim hayatına donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının amacı öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır” dedi.

 

 

“ENGELLERİ AŞMADA ARAMIZDA ENGEL YOK”

 

Fuarda araştırma alanında 2, inceleme alanında 4 proje, tasarım alanında 4 proje olmak üzere toplam 10 projeyi 28 öğrenci 7 danışman öğretmenle gerçekleştirdiklerini kaydeden Sütçü, “Bugün okulumuz için ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel günümüzde engelleri aşmada aramızda engel yok diyerek çıktığımız eğitim yolculuğun bir başarı öyküsü olarak öğrencilerimizin elleriyle, yürekleriyle ve gönülleriyle yapmış oldukları en güzel projeleri sizlere sunmuş olacağız. Proje aşamalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

“GÜZEL ETKİNLİKLER YAPIYORUZ”

 

Sütçü’nün ardından konuşan Kaymakam Murat Duru, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de farkındalığı arttırmak engelsiz bir dünya kurmak için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “ Kendime bugün için önemli sorumluluk yüklüyorum. Olabildiğince bugünün farkındalığını arttırmak için kendi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde de çok güzel etkinlikler yapıyoruz” dedi.

 

 

“BİLİM FUARI BUGÜNE GÜZEL BİR ANLAM YÜKLEDİ”

 

Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu’nun 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirmelerinden ve projeler ortaya koymalarının bugüne güzel bir anlam yüklediğini kaydeden Kaymakam Duru, “Engelleri aşarak çocuklarımız 4006 Bilim Fuarında projeler ortaya koymuşlarsa gerçekten takdire şayan bir değer bu benim için çocuklarımızı öğretmenlerimizi velilerimizi okul müdürümüzü kutluyorum. Başarılarla kendilerinden söz ettikleri takdirde insanların kafalarında oluşmuş olan engelleri hep birlikte aşmaya gayret etmiş katkı sağlamış oluruz” ifadelerini kullandı.

 

STANTLARI GEZDİ 

 

Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından Fuarın açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Fuar açıldıktan sonra kurulan stantları ve eğitim atölyelerini tek tek gezen Kaymakam Duru, kurulan stantlardaki projeler hakkında çocuklara sorular yönelterek sohbet etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10