Başvurular için son gün 17 Şubat

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan Gençlik Bilgi Yarışması için başvurular

Tekirdağ 4.12.2021 18:42:00 0
Başvurular için son gün 17 Şubat

Çevrimiçi olarak yapılacak sınava katılacak olan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında yer alan Hz. Muhammed’in Hayatı (Prof. Dr. Casim Avcı – Mevlana İdris) adlı eserden sorumlu olacaklar. Yarışma sonunda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri aracılığı ile Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından il birincisine 500 TL, il ikincisine 300 TL ve İl üçüncüsüne 200 TL ödül verilecek.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

 

Türkiye geneli sıralamada ilk 10 içerisine giren öğrencilere ise Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri tarafından birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, dördüncüye 2 bin 500 TL, beşinciye bin TL, altıncıya bin TL, yedinciye bin TL, sekizinciye bin TL, dokuzuncuya bin TL ve onuncuya bin TL ödül verilecek.Yarışmayla ilgili açıklama yapan Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen; “Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen bu yarışma Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatının öğrenilmesi noktasında güzel bir fırsattır. Bu yarışma ile gençlerimizin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade, yarışma vesilesi ile Hz. Muhammed (s.a.v)’i tanıma, O’nun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme, Başkanlığımızın düzenlediği faaliyetler ile gençlerimizi tanıştırma hedeflenmektedir” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10