Çerkezköy'ün perileri İstanbul'dan galibiyetle döndü

Kadınlar Bölgesel Bayanlar Basketbol Liginde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ligin üçüncü hafta maçında deplasmanda İstanbul Üniversitesine konuk oldu. Rakibi karşısında m

7.12.2021 15:07:00 0
Çerkezköy

Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmayı Batuhan Mert Gül yönetirken, yardımcılıklarını ise Barış Öztürk ve Hamza Çalışkan yaptı.

 

MAÇA FIRTINA GİBİ GİRDİ

 

Maça fırtına gibi giren Çerkezköy’ün perileri ilk periyotta rakibine kolay sayı şansı vermedi. Çıktığı hücumlardan sayılarla dönen Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü periyodun ilerleyen bölümlerine doğru farkı çift hanelere çıkardı. Periyodun sonlarına doğru üstünlüğünü devam ettiren Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ilk periyodu da 15 sayılık farkla 21-6 önde tamamladı.

 

FARK AÇILDI

 

Karşılaşmanın ikinci periyodu ise karşılıklı sayılarla başlarken, temsilcimiz aradaki sayı farkını koruyamaya çalıştı. Bu periyotta denk bir mücadele oynanırken, Çerkezköy’ün perileri farkın tek hanelere düşmesine engelledi. Bu periyotta ev sahibi ekip İstanbul Üniversitesi 15, Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ise 16 sayı attı. Karşılaşmanın ilk devresi ise 37-21’lik Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün üstünlüğü ile tamamlandı.

 

KONTROLÜNÜ ELDEN BIRAKMADI

 

Karşılaşmanın ilk devresini 16 sayılık üstünlükle tamamlayan Çerkezköy’ün perileri bu periyotta rahat bir oyun ortaya koydu. Rakibi karşısında farkı indirmeye çalışan İstanbul Üniversitesi çıktığı hücumlardan boş dönmedi ve farkı da tek hanelere indirdi. Çabuk toparlanan temsilcimiz periyodun sonlarına doğru skoru tekrardan artırdı. Karşılaşmanın final periyoduna ise temsilcimiz 49-38’lik üstünlükle girdi.

 

İKİNCİ GALİBİYETİNİ ALDI

Final periyodunda ise Çerkezköy’ün perileri kontrolü elinden bırakmazken, İstanbul Üniversitesi sık sık hatalar yaptı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmadan da 16 sayılık üstünlükle 71-55 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile Çerkezköy’ün perileri 3’üncü maçında ikinci galibiyetini elde ederken, İstanbul Üniversitesi ise bir galibiyette kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10