Vali Yıldırım, Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti

Ülkemizde "Şehir Hastanesi" adıyla topluma sunulan, kamu-özel ortaklığının yap-kirala-devret modeliyle yaptırılan ve işletilen hastanelerin sayısı her geçen gün artıyor. 7 Aralık 2020'd

Tekirdağ 7.12.2021 15:36:00 0
Vali Yıldırım, Şehir Hastanesi

Hayatımıza koronavirüspandemisiyle giriş yapan Şehir Hastaneleri, büyük öneme sahip oldu. 11 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar birçok şehir hastanesi vatandaşın hizmetine sunulurken resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin 1. Yıl dönümün dolayısıyla Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, hastaneyi ziyaret etti.

 

 

10 MİLYON LİRALIK TASARRUF ELDE EDİLDİ

 

Ziyaret sırasında bilgilendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan 1 yıl içerisinde 3609 Covid-19 hastası yatırılarak takip edildiğini belirterek,“Yoğun bakım yatak ihtiyacımız hastanemiz tarafından karşılandı. Hastanemiz trijenerasyon sistemi, kombiyle ısıtma soğutma ve güç oluşturma sistemimizle yaklaşık 10 milyon liralık bir tasarruf elde ettik. Beraberinde güneş enerjisi sistemi ile dış aydınlatmamızı gerçekleştiriyoruz. Sayıştay’ın değerlendirmesinde hastanemiz bir çok uygulama açısından başarılı bir hastane olarak değerlendirildi.  Bundan sonra vatandaşlarımıza hizmet vermek için daha çok çalışacağımızdan emin olmanızı dilerim” dedi.

 

BİR YILDA 750 BİN HASTA MÜRACAAT ETTİ

 

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım; “Başta Cumhurbaşkanımıza, TBMM Başkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Milletvekillerimize, bize burayı kazandıran herkese şükranlarımı arz ediyorum. Bir yıl boyunca 750 bin hastanın müracaatı alınmış ve mutlu bir şekilde geri gönderilmiş. 23 bin ameliyatımız var, günlük ameliyat sayımız 120 ile 140 arasında değişiyor ve bu ameliyatların büyük çoğunluğu da hakikaten ciddi ameliyatlar ve bu ciddi ameliyatlarda da başarı oranımız oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN DİĞER HASTANELERE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLDİ

 

Hastanenin gerek Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekse Başhekimlik tarafından çok itina bir şekilde hem temiz tutulup hem enerji tasarrufuyla hem yapılabilecek her türlü tasarrufla birlikte çalıştırıldığını da sözlerine ekleyen Vali Aziz Yıldırım,“Hastanemiz Sağlık Bakanlığımız tarafından örnek olarak gösterildi başka hastanelere. Hep söylüyoruz klasik hastane anlayışından çok daha güzel, modern sanki 5 yıldızlı oteldeymişçesine bir konfora sahip olan yerlerde hastalarımızı barındırıyoruz. İnşallah buraya gelen tüm hastalarımız şifa bulup mutlu bir şekilde ayrılır. Bunu ümit ediyoruz. Yaklaşık bin 500 çalışanımız var. Bunların 170 kadarı uzman doktor. Daha fazla pratisyen doktorlarımız var, uzman hekimlerimiz var. Bu arkadaşlarımıza da teşekkürü borç biliyorum. Sağlıkçılarımızın en üst yöneticisini, ameliyat edeni ve ona yardım edeni, hastaneyi temizleyenleri, hepsini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum “ dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10