Minibüsçüler kontak kapattı

Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla güzergahları değiştirilen minibüsçüler kontak kapatarak eylem yaptı. Kooperatif Başkanı Ali Karahan, UKOME'nin kararın

Tekirdağ 7.12.2021 15:55:00 1
Minibüsçüler kontak kapattı

Süleymanpaşa’da, SS. 21 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı minibüsçülerin güzergahları UKOME'nin aldığı kararla değiştirildi. Kendilerine mahalle arası yerine çevre yolu gösterilen minibüsçüler, karara tepki göstererek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanıp kontak kapattı.

 

“MAHKEMEDEN DE UKOME’DEN DE BIKTIK

 

Kooperatif Başkanı Ali Karahan, UKOME'nin kararının yasalara uygun olmadığını, bu konuda ellerinde mahkeme kararı bulunduğunu kararı kınadıklarını belirterek, "Mahkeme kararına uymuyor, mahkeme kararımız olmasına rağmen UKOME kararı alıyor. Belediye başkanı 'gidin mahkemeye verin' diyor, mahkemeyi kazanıyoruz geliyoruz, tekrar UKOME kararı alıyorlar. Biz mahkemeden de bıktık, belediyenin almış olduğu UKOME kararından da bıktık” dedi.

 

“ARAÇLARIMIZ ÇEVRE YOLUNDAN GİTMEYECEK”

 

“Bizim şu anda eylemimiz, ya araçlarımız Sinop Mahallesi'nden gidecek ya da Cumhuriyet Bulvarı'ndan gidecek” diyerek sözlerine devam eden Karahan, “Çevre yolundan araçlarımız gitmeyecek, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu işi de sonlandırmasını istiyoruz. Kadir başkanımızdan talimat gelmediği sürece bu araçları buradan çekmiyoruz, araçları burada bırakıp gideceğiz" ifadelerini kullandı.

 

“YOLCULAR DA BİZLER DE MAĞDURUZ”

 

Güzergahlarının değişmesiyle mağdur olduklarını belirten minibüsçülerden Saadettin Özdemir, "Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un baskısından dolayı bu kararı alıyorlar ve şu anda yolcularımız da mağdur, bizler de mağduruz. Bu durum böyle devam edecekse, biz bu toplu taşıma işini yapmamayı düşünüyoruz. Bugün bize bir cevap vermezlerse, bugün bu araçları burada bırakıp gitmeyi düşünüyoruz. 43 araçlık bir kooperatifiz" dedi.

 

“ADALET BU MU?”

 

Minibüsçülerden Tekin Kaya ise kendilerinin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olduklarını ancak alınan kararda Çorlu Belediye Başkanlığı'nın etkisi olduğunu öne sürerek, "Şu anda bizim kazancımız yok, şu anda otoban yolunda hiç, bir tane dolmuş, bir otobüs çalışması mantıklı mı? O zaman 'plakaları bize bırakın, gidin' desinler. Ben İstanbul'da dairemi sattım 500 bin liraya, geldim buraya 600 bin liraya araba aldım. Benim engelli bir çocuğum var, ben Çorlu'ya taşınmayı düşündüm. Şu anda benim arabam çöp. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım, ben başka ülkenin vatandaşı değilim. Bize adaletten bahsediyorlar, bizim mahkeme kararımız var. Adalet bu mu? Arabamı yakacağım" ifadelerini kullandı. Eyleme devam eden minibüsçüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşmek için randevu talebinde bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


Johnson
2.11.2023 02:41:50
Unlock a world of profit with AIFlipBook! Act now to secure your exclusive, limited-time offer at its lowest price ever. Don't wait, watch the mesmerizing Demo: ===>>> https://bit.ly/AIFlipbook Elevate your business with AIFlipBook - click to seize the opportunity: ===>>> https://bit.ly/AIFlipbook Best, David

0282 726 91 91
0282 747 65 10